Home Vijesti S aktualnog sata 8. sjednice Gradskog vijeća Raba

S aktualnog sata 8. sjednice Gradskog vijeća Raba

0
S aktualnog sata 8. sjednice Gradskog vijeća Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

Prodaja Imperiala – malo ne, malo da

Vezano za situaciju u kojoj se nalazi jedno od najboljih hotelsko turističkih poduzeća na Kvarneru i šire – „Imperialu“, Bačić je podsjetio članove Gradskog vijeća da je nedavno, na proslavi 50. rođendana „Imperiala“, osobno ravnatelj DUUDI-a Mladen Pejnović spomenuo kako neće biti prodaje „Imperiala“. Međutim ovih je dana, a da sam Grad Rab o tome ništa nije znao, osvanuo treći javni natječaj za prodaju dionica rapskog „Imperiala“ s pomalo čudnim zaključnim danom primanja prijava, 9. 11., samo dan nakon parlamentarnih izbora.

Ostaje nam se nadati, rekao je, između ostalog u svom odgovoru, gradonačelnik Nikola Grgurić, da je DUUDI već pronašao kvalitetnog strateškog partnera. Ali, ako je partner pronađen, tvrtka i lokalna samouprava trebale bi biti upoznati s time, napomenuo je Grgurić i dodao; “Postavlja se pitanje zbog čega se to rješava na ovaj način, skrivajući informacije.”

Odjeci SDP-ove konvencije

Rab danas oglas

Oštriju raspravu u aktualnom satu na relaciji vladajući – oporba, uz napomenu da su na jučerašnjoj sjednici rapskog parlamenta, zbog izostanka dva vijećnika oporbe Rosande Krstinić Gušćić i Berislava Dumića, vijećnici vladajuće koalicije bili čak dvostruko brojniji (8 : 4), izazvalo je pitanje upućeno gradonačelniku, kojim ga je vijećnik vladajućih Nikica Španjol upitao kako komentira izvješće s nedavno održane izborne konvencije rapskog SDP-a. Na toj je konvenciji, predsjednik županijske organizacije SDP i potpredsjednik te stranke na razini Države, ali i aktualni župan PGŽ-e Zlatko Komadina naglasio kako je potrebno što prije demontirati HDZ na Rabu, dok je bivša gradonačelnica Rosanda Krstinić Gušćić rekla kako treba učiniti sve da se 2017. godine demokracija ponovno vrati na Rab?

Pokušaji oporbenog vijećnika, ujedno i jednog od potpredsjednika Gradskog vijeća i odnedavna predsjednika rapskog SDP Ivice Lupića da nešto kaže vezano uz postavljena pitanja nisu uspjeli, jer po odredbama Poslovnika na postavljena pitanja odgovara onaj kojem su postavljena.

A gradonačelnik Nikola Grgurić je u kratkom odgovoru, među ostalim rekao da ga čudi ovakva izjava Komadine, jer je on i naš župan i sa svima nama bi trebao surađivati, a ne raditi na demontiranju naše vlasti. Po ovome ne vidim kako ćemo moći surađivati na realizaciji dogovorenih projekata.

Grgurić je kratko prokomentirao na konvenciji SDP-a izrečene tvrdnje da su dolaskom na vlast koalicije predvođene HDZ-om zaustavljeni svi projekti, rekavši da je bilo nemoguće zaustaviti nešto su našli zaustavljenim po bivšoj vlasti.

Koliko je Grad Rab zaista dužan?

Na pitanje vijećnice iz vladajuće koalicije Vesne Beg o financijskom stanju Grada, posebno o nalsijeđenim dugovima od bivše vlasti, Grgurić je opširnije odgovorio. Mi ćemo skratiti njegovo izlaganje i reći da je nova vlast, službeno na dan preuzimanja dužnosti naslijedila dug Grada Raba u iznosu od 20,554.134 kune, da bi taj isti dug kasnije s pristiglim obvezama o kojima nisu bili obavješteni, narastao na iznos od preko 26 milijuna kuna.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime