logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Subota, 15 Lipanj 2019 12:55

HULK na Rajskoj plaži nadjačao ostale superjunake

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
HULK na Rajskoj plaži nadjačao ostale superjunake Foto: Hrvoje Hodak

U petak, 14. lipnja na Rajskoj plaži u Loparu proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg 8. po redu Festivala skulpture u pijesku i pratećeg foto-natječaja.

 

Vrijeme je možda i previše poslužilo darovite mlade kipare. Sunca je bilo u izobilju, oblacima niti traga, a i vjetar je odlučio mirovati tijekom četverodnevnog kreativnog rada. Voda je bila presudna kako za opstojnost skulptura tako i za rashlađivanje pregrijanih kipara, a veliki umjetnički poduhvat dovršen u petak 14. lipnja, točno u 17 sati, kada je žiri označio kraj izrade pješčanih skulptura. Akcijski junaci bili su spremni ocjenjivanje.

 

Stručni žiri kojem se pridružilo i troje posjetitelja ovog jedinstvenog festivala odlučio je da je će medalje za osvojeno 1. mjesto pripasti mladim kiparicama Mirni Savić i Roberti Mikelić koje su iz loparskog pijeska oblikovale golemog ležećeg Hulka, drugo mjesto osvojili su August Popijač i Petar Popijač za Supermana, dok je bronca pripala Ivi Mihanović za Groota.

 

Najboljom fotografijom proglašeno je „Tuširanje ratnika“ autora Tomislava Perića

 

Među fotografima koji su se prijavili na natječaj najuspješniji je bio Tomislav Perić s fotografijom „Tuširanje ratnika“, drugo mjesto s portretom Hulka osvojila je Marija Kordić, a trećeplasiran među fotografima bio je prošlogodišnji pobjednik Antonio Ivčić.

 

Zahvalnice i medalje, uz posebne čestitke najboljima, podijelili su zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić, direktor Ureda TZO Lopar Marin Mušćo i ravnateljica Centra za kulturu Lopar Tonka Kavran. Domaćini su na svemu što je ova manifestacija tijekom godina donijela Loparu i otoku Rabu, posebno zahvalili idejnom začetniku ovog festivala akademskom slikaru Zlatku Kauzlariću Ataču i njegovoj nasljednici na mjestu umjetničke voditeljice festivala Pauli Banić. Fešta uz superjunake nastavljena je do kasno uz noć u ritmu hitova grupe „ABBA“ i koreografirano osvjetljenje skulptura.

Pročitano 2223 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1