logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 28 Lipanj 2019 18:37

Krenule pripreme za 9. Krešin maraton za OSI - Srcem protiv barijera

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Krenule pripreme za 9. Krešin maraton za OSI - Srcem protiv barijera Foto: Hrvoje Hodak

U Barbatu se danas sastao organizacijski odbor devetog po redu Međunarodnog plivačkog maratona za osobe s invaliditetom poznatijeg pod nazivom ''Krešin maraton – Srcem protiv barijera".

 

Odbor čine: u ime Grada Raba pročelnik Odjela za opće poslove i društvene djelatnosti - Zvonko Puljar-Matić, u ime TZ Grada Raba - direktorica Ivana Matušan, u ime Gradskog društva Crvenog križa Rab - ravnatelj Ivo Kordić, u ime barbatske Udruge Komin - Elvis Grce, te u ime pokretača maratona - Krešimir Butković.

 

Dogovoreno je da će se nastaviti s tradicijom održavanja maratona zadnje subote u kolovozu, točnije 24. kolovoza 2019.. Vrijeme okupljanja za medije i za skupnu fotografiju sudionika predviđeno je u 8 sati ujutro, a start maratona uslijedit će pola sata kasnije, u 8.30, na već poznatoj rampi za OSI na Vodenči u Barbatu.

 

Plivat će se starom rutom od rampe do Male buže na Dolinu i nazad. Za osobe s invaliditetom predviđen je smještaj u sportskoj dvorani noć prije utrke, a poslije plivanja osigurat će se i okrjepa.

 

Istaknuto je da je ovaj maraton već dobio svojevrsni status rapskog brenda, a ne jenjava interes OSI-a iz Europe za sudjelovanjem na njemu.

 

Naglasimo da ovaj maraton nije natjecateljskog već promicateljskog karaktera ne bi li se skrenula pozornost na problematiku života OSI-a te barem na jedan dan osigurala ravnopravnost u društvu. Maraton je to digniteta spram često nepravedno izolirane društvene zajednice, a Rab, otok i njegovi žitelji po deveti put će pokazati koliko veliko srce i dušu imaju za osobe s invaliditetom.

Pročitano 2167 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1