Home Vijesti Krenule pripreme za 9. Krešin maraton za OSI – Srcem protiv barijera

Krenule pripreme za 9. Krešin maraton za OSI – Srcem protiv barijera

0
Krenule pripreme za 9. Krešin maraton za OSI – Srcem protiv barijera

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Odbor čine: u ime Grada Raba pročelnik Odjela za opće poslove i društvene djelatnosti – Zvonko Puljar-Matić, u ime TZ Grada Raba – direktorica Ivana Matušan, u ime Gradskog društva Crvenog križa Rab – ravnatelj Ivo Kordić, u ime barbatske Udruge Komin – Elvis Grce, te u ime pokretača maratona – Krešimir Butković.

Rab danas oglas

 

Dogovoreno je da će se nastaviti s tradicijom održavanja maratona zadnje subote u kolovozu, točnije 24. kolovoza 2019.. Vrijeme okupljanja za medije i za skupnu fotografiju sudionika predviđeno je u 8 sati ujutro, a start maratona uslijedit će pola sata kasnije, u 8.30, na već poznatoj rampi za OSI na Vodenči u Barbatu.

 

Plivat će se starom rutom od rampe do Male buže na Dolinu i nazad. Za osobe s invaliditetom predviđen je smještaj u sportskoj dvorani noć prije utrke, a poslije plivanja osigurat će se i okrjepa.

 

Istaknuto je da je ovaj maraton već dobio svojevrsni status rapskog brenda, a ne jenjava interes OSI-a iz Europe za sudjelovanjem na njemu.

 

Naglasimo da ovaj maraton nije natjecateljskog već promicateljskog karaktera ne bi li se skrenula pozornost na problematiku života OSI-a te barem na jedan dan osigurala ravnopravnost u društvu. Maraton je to digniteta spram često nepravedno izolirane društvene zajednice, a Rab, otok i njegovi žitelji po deveti put će pokazati koliko veliko srce i dušu imaju za osobe s invaliditetom.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime