Home Vijesti Dograđena luka Mišnjak daljnji zamah otoka Raba

Dograđena luka Mišnjak daljnji zamah otoka Raba

0
Dograđena luka Mišnjak daljnji zamah otoka Raba

Foto: RabDanas

 

NIZ NOVIH ZAHVATA
– Županijska lučka uprava Rab započela je ciklus značajnih i za otok važnih ulaganja u lučku infrastrukturu. U tijeku su radovi na dogradnji luke Melak u Loparu kao i priprema za objavu natječaja za izbor izvođača radova za rekonstrukciju gata Pumpurela u luci Rab u svrhu osiguranja prostora za ribare. Značajan zahvat se očekuje i u samoj luci Rab, izgradnji zaštitnog lukobrana i rekonstrukciji obale od Nove rive do Varoša, projekt je prijavljen preko resornog ministarstva prema fondovima Europske unije i značajnije aktivnosti mogu se očekivati u 2020 godini.

Rab danas oglas

Nakon što je na novi plato s dvije rampe pristao ponos flote rapskog brodara, trajekt „Četiri zvonika“, nadahnutom vokalnom izvedbom himne Republike Hrvatske i svečane pjesme Primorsko goranske županije, okupljene je u svečanost uveo Dino Gušćić, učenik Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, a na jakom podnevnom suncu, uz zvuke miha, u rapskim tradicijskim nošnjama, zaplesali su i članovi Dječje skupine FD Rapski tanac, burno pozdravljeni od svih koji su se našli na platou trajektne luke Mišnjak.

 

Tri faze

O tri faze projekta dogradnje i svemu što se u proteklih 18 mjeseci događalo u trajektnoj luci Mišnjak prvi je u svojem obraćanju govorio ravnatelj Županijske lučke uprave Rab Nenad Debelić.

Dio obale podignut je na kotu +2,0 metra, izgrađene su tri utvrdice za privez trajekata te plato s dvije rampe. Sve tri faze uspješno su završene u ugovorenim rokovima, a od izrade projektne dokumentacije pa sve do izvođenja i završetka radova, u dogradnju je ukupno uloženo oko 19 milijuna kuna. Najvećim dijelom radovi su sufinancirani iz sredstava MMPI u iznosu od oko 14.5 milijuna kuna, Primorsko-goranske županije u iznosu od 3.0 milijuna kuna te iz sredstava ŽLU Rab u iznosu od 1.5 milijun kuna. Osim ulaganja u samu infrastrukturu ŽLU Rab je zajedno s Rapskom plovidbom d.d. i Imperial d.d. imala dodatno ulaganje u nabavku i montažu novog sanitarnog čvora s posebnim prostorom za osobe s invaliditetom te stolom i opremom za presvlačenje beba.

Izvedenim radovima osiguran je prostor za stalni privez trajekata Rapske plovidbe kao i novi prostor s dvije rampe za pristajanje najnovijeg trajekta „Četiri zvonika“ čime su stvoreni uvjeti da više trajekta može istovremeno obavljati operacije ukrcaja i iskrcaja vozila i putnika u luci Mišnjak i osiguran privez za sve trajekte dužine do 100 metara.

– Ovim radovima, istaknuo je Debelić, nije završeno ulaganje u luku Mišnjak. Naime, ŽLU Rab je zajedno s Rapskom plovidbom i Gradom Rabom otvorila pitanje daljnje dogradnje i uređenja luke Mišnjak, prvenstveno misleći na uređenje i povećanje kapaciteta samog terminala za smještaj vozila, izgradnju zgrade terminala, sanitarnih čvorova i pratećih sadržaja te hortikulturnog uređenja luke. Preduvjet za izvođenje tih radova je donošenje UPU-a Mišnjak, istaknuo je Debelić.

 

Niz novih zahvata

Županijska lučka uprava Rab započela je ciklus značajnih i za otok važnih ulaganja u lučku infrastrukturu. U tijeku su radovi na dogradnji luke Melak u Loparu kao i priprema za objavu natječaja za izbor izvođača radova za rekonstrukciju gata Pumpurela u luci Rab u svrhu osiguranja prostora za ribare. Značajan zahvat se očekuje i u samoj luci Rab, izgradnji zaštitnog lukobrana i rekonstrukciji obale od Nove rive do Varoša, projekt je prijavljen preko resornog ministarstva prema fondovima Europske unije i značajnije aktivnosti mogu se očekivati u 2020 godini.

 

OBNOVA CESTE D-105
– Ovdje na Rabu nam ostaje još obnova ceste  D-105 koja se nadovezuje na ovu luku, dokumentacija se izrađuje u Hrvatskim cestama i vjerujem da sljedeće godine krećemo s tom investicijom. Obnavljat će se dakle državna cesta i naravno kružni tok na Snugi koji je u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, a Hrvatske ceste osigurat će sredstva i za rješenje tog prometnog pitanja kako bi se efikasno neutralizirale gužve i čepovi koji nastaju neposredno pred ulazak u sam grad, poručio je Butković.

Nikola Grgurić u svojem je obraćanju kazao kako svakom gradonačelniku pričinja veliko zadovoljstvo kada se na području njegovog grada i otoka nešto od velikih infrastrukturnih projekta radi, a osobito kada se dovršava. U tom kontekstu podsjetio je na nedavno zgotovljene projekte energetske obnove četiriju rapskih škola, Doma za starije, Donje ulice, te Poslovne zone Mišnjak, a projektom dogradnje trajektne luke, za kojeg je Grad Rab surađujući s ŽLU Rab, pokazao veliko razumijevanje, naglasak je stavljen na još kvalitetniju i za daljnji razvoj otoka prevažnu povezanost otoka s kopnom. Zahvalio je još jednom i Ministarstvu i svima koji ovakve projekte podržavaju, zaključivši kako je rapskoj gradskoj vlasti kojoj je on na čelu cilj jasan i zacrtan, podizanje kvalitete života i infrastrukturne opremljenosti, u gradu koji ove godine obilježava 130. obljetnicu organiziranog bavljenja turizma. 

 

Na njega se nadovezala Marina Medarić, isporučivši pozdrave i čestitke župana Zlatka Komadine, te podsjetivši kako je ovo samo jedna od investicija koje su u punom zamahu duž cijelog PGŽ-a.

 

Prihodi vraćeni moru

– Samo u protekle dvije godine realizirano je preko 217 milijuna kuna u luke i lučice, a sve to omogućeno je jednom dobrom suradnjom s resornim ministarstvom i isto tako s jedinicama lokalne samouprave. Ove godine obilježavamo 20 godina od formiranja ovakvog sustava upravljanja pomorskim dobrom i morskim lukama, organiziranog kroz naših osam Županijskih lučkih uprava. U međuvremenu smo kroz takav sustav rasli, razvijali se, i kadrovski i financijski. Počeli smo s ukupnim prihodom od nekih 5 milijuna kuna, a sad smo već na 70 milijuna kuna, i sav taj prihod koji se realizira „u moru“, uvijek se i vraća u more. S prvobitnih 55 luka, sada upravljamo s njih 103, rekla je Medarić, izrazivši na kraju svojeg obraćanja nadu da će i legendarni direktor Rapske plovidbe Dragan Andrić bit jako zadovoljan „aš će mu trajekti bit lepo i mirno vezani va luke“,  te je još jednom čestitala svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta u ovoj frekventnoj luci.

 

Ministar Oleg Butković je istaknuo kako je resorno Ministarstvo tijekom protekle dvije godine Županjskoj lučkoj upravi Rab za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje namijenjenih za prihvat trajektnih, putničkih i ribarskih brodova dodijelilo ukupno 14.500.000,00 kuna, od toga 8.000.000,00 kuna u 2018. te 6.500.000,00 kuna u 2019. godini.  

 

Nova dimenzija

Ovo ovdje zaista izgleda impresivno, dograđenim dijelom obale dobivena je nova dimenzija i vizualna, ali i funkcionalna luke Mišnjak i u tom smislu nastavljamo dalje.
(Oleg Butković)

Ali to nije jedini projekt na Rabu kojega sufinanciramo, nastavio je Butković. Trenutno smo prisutni i u luci Melak u Loparu, gdje je također projekt vrijedan oko 15 milijuna kuna, a u čitavoj Hrvatskoj odvijaju se veliki lučki infrastrukturni projekti i ja to s radošću zovem renesansom na hrvatskoj obali. Naime nikada kao sada nije se ulagalo u jednom kratkom vremenskom razdoblju u gradnju luka, riva, lukobrana na hrvatskoj obali. To možemo zahvaliti sredstvima Države, Vlade RH, odnosno Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Ove godine riječ je o ukupnom iznosu oko 80 milijuna kuna, kao i lani,  a na raspolaganju su nam i europska sredstva. Takve i slične projekte financiramo u 100-postotnom iznosu, 85 % iz europskih sredstava, a 15% opet iz proračuna ministarstva.

Izvedenim radovima osiguran je prostor za stalni privez trajekata Rapske plovidbe kao i novi prostor s dvije rampe za pristajanje najnovijeg trajekta „Četiri zvonika“ čime su stvoreni uvjeti da više trajekta može istovremeno obavljati operacije ukrcaja i iskrcaja vozila i putnika u luci Mišnjak i osiguran privez za sve trajekte dužine do 100 metara.

U PGŽ-u je ove godine iz nacionalnih sredstava ukupno 26 milijuna kuna sufinancirano od strane ministarstva, a kad tome pridodamo i tri velika projekta – Crikvenica, Cres i Unije, onda je to iznos od oko 100 milijuna kuna dodanih na ovih 26, znači negdje oko 130 mil. kuna se sada ulaže u lučku infrastrukturu u PGŽ. Kada to zbrojimo i prenesemo na Hrvatsku onda je to negdje oko 400 miijuna kuna ukupno, a u srpnju ćemo potpisati još novih 9 ugovora u cijeloj Hrvatskoj za europsko financiranje, od toga su dva u PGŽ, jedna je luka Mrtvaška na otoku Lošinju ukupne vrijednosti 58 milijuna kuna i naravno luka Baška od 28 milijuna kuna, naveo je Butković, zahvalivši svima koji su pripremili projekt dogradnje luke Mišnjak:

– Zahvaljujem ŽLU Rab i njezinom ravnatelju koji je agilan, koji se bori i koji ima puno projekata, Primorsko goranskoj županiji s kojom imamo jako dobru suradnju te jednako tako izvođačima, nadzoru i svima onima koji su ovo tehnički izveli. Ovo ovdje zaista izgleda impresivno, dograđenim dijelom obale dobivena je nova dimenzija i vizualna, ali i funkcionalna luke Mišnjak i u tom smislu nastavljamo dalje.

 

Stinica, cesta D-105 i kružni tok na Snugi

 – Mi moramo završiti i luku u Stinici koja još uvijek vapi za investicijom, tako da apeliram i na lučku upravu koja je s druge strane u Senju da i oni malo požure s time, jer sredstava ima i tu priliku treba uloviti. Ovdje na Rabu nam ostaje još obnova ceste  D-105 koja se nadovezuje na ovu luku, dokumentacija se izrađuje u Hrvatskim cestama i vjerujem da sljedeće godine krećemo s tom investicijom. Obnavljat će se dakle državna cesta i naravno kružni tok na Snugi koji je u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, a Hrvatske ceste osigurat će sredstva i za rješenje tog prometnog pitanja kako bi se efikasno neutralizirale gužve i čepovi koji nastaju neposredno pred ulazak u sam grad, poručio je Butković.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime