Home Vijesti Prvi ovogodišnji Kreativni piknik u znaku dječje knjige

Prvi ovogodišnji Kreativni piknik u znaku dječje knjige

0
Prvi ovogodišnji Kreativni piknik u znaku dječje knjige

Foto: CZK Lopar

 

U sklopu projekta Mala čitaonica kojim se najmlađima želi na atraktivan način približiti svijet pisanih riječi i knjiga, Kreativni piknik izveden je u dva dijela. U predivnoj sunčano-zelenoj atmosferi parka Kapić voditeljice Andrea Deželjin i Magdalena Matahlija mališanima su prvo pročitale priču Riba duginih boja Marcusa Pfistera koja nosi pouku o dijeljenju onoga što imamo s drugima.

Rab danas oglas

 

Uslijedio je drugi dio Kreativnog piknika u kojem su voditeljice pripremile nekoliko kutića i djeca su mogla birati medij u kojem će od njih likovno izraziti dojmove priče koju su s velikim zanimanjem poslušali. Vodene boje, glina ili morske školjke raznih vrsta uposlile su male ruke sve do zalaska Sunca!

 Svoje radove mališani su zadovoljno ponijeli kućama, na izložbu roditeljima i prijateljima.

 

Kreativni piknik u organizaciji Centra za kulturu Lopar i pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Lopar, održan je po prvi put ovog ljet i ima cilj još dugo privlačiti najmlađe i upoznavati ih s čarobnim svijetom knjige. Osim razgovora o sadržaju priče, poticanja usmenog i likovnog izražavanja na temu iste, ovaj projekt razvija kreativnost i maštovitost koja život čini zanimljivijim i potpunijim. Stoga pozivamo mame, tate, djedove i bake, tete i ostale odrasle da prate naše najave i početkom kolovoza povedu klince u novu kreativnu pustolovinu!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime