logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 29 Lipanj 2019 18:45

Zajedničkim vježbanjem na Trgu sv. Kristofora i u Rabu obilježen Međunarodni dan joge

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Unatoč lošem vremenu, u subotu, 22. lipnja 2019., zajedničkim vježbanjem na Trgu sv. Kristofora u gradu Rabu, u suradnji i pod pokroviteljstvom indijskog Veleposlanstva u Zagrebu, obilježen je Međunarodni dan joge. Time se Rab pridružio velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijetu koji su programom otvorenim za sve zainteresirane građane proslavili ovaj dan.

 

 

Sudionike ovog skupa, njih 40-ak, došla je pozdraviti i direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan, poželjevši posebnu dobrodošlicu gospodinu Majhiju iz Veleposlanstva Indije u Zagrebu.

 

Voditeljica grupe rapskih vježbača joge Bogdana Vukasović zahvalila je Indiji što je svijetu podarila jogu, učiteljici Melaniji Zdjelar koja je jogu na poseban način donijela na Rab, Jadranku Miklecu koji je rapskoj grupi vježbača dao impuls da krenu, ali i svima koji su oboružani entuzijazmom napravili mali podvig, došli na trg, rastjerali oblake, kišu i odvježbali u zajedništvu.

 

Međunarodni dan joge (International Day of Yoga) počeo se obilježavati 21. lipnja 2015. godine, nakon što je rezoluciju o tome godinu dana ranije prihvatila Opća skupština Ujedinjenih naroda. Riječ „yoga“ ima korijen u sanskritskoj riječi „yuj“, koja znači pridružiti se, ili ujediniti, što simbolizira spoj tijela i svijesti.

Pročitano 1607 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1