Home Vijesti Novonastala Imperial Riviera d.d. među top 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj

Novonastala Imperial Riviera d.d. među top 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj

0
Novonastala Imperial Riviera d.d. među top 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj

Foto: RabDanas

 Imperial Riviera u svojem portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama otok Rab i Makarska, što ukupno čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju, čime je ušla među 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

 

Rab danas oglas

Obje tvrtke uspješno su proteklih godina privatizirali Valamar i AZ mirovinski fondovi. Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, a očekuje se da će Valamar ostati zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem. Zajednički cilj ovog pripajanja je stvaranje dodane vrijednosti za dioničare kroz učinkovito upravljanje strateškom turističkom djelatnošću i kontinuirana ulaganja u razvoj turističkog portfelja.

 

Zaposlenici zadržavaju sva stečena prava uz ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora

Imperial Riviera u svojem portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama otok Rab i Makarska, što ukupno čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju, čime je ušla među 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Zapošljavat će oko 900 radnika u sezoni, od kojih je 40% stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu, te uz ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora. Poslovanje će i dalje biti organizirano destinacijski čime se zadržavaju radna mjesta kako u Makarskoj tako i na Rabu, a dugoročno se osiguravaju još bolji uvjeti za daljnji razvoj zaposlenika.

 

„Intenzivan investicijski ciklus pokrenut u prethodnom razdoblju u Makarskoj i na Rabu nakon privatizacije, vrijedan 250 milijuna kuna, nastavit će se u objedinjenom poduzeću u značajnijem obimu i s puno većim investicijskim potencijalom što će omogućiti i pojačana kapitalna ulaganja u budućnosti“, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviera d.d.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime