logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 03 Srpanj 2019 06:54

Simply Brass kvintet tri puta pozivan na bis - Izvrstan koncert na trgu pred župnom crkvom u Loparu

Napisao/la CZK Lopar
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Simply Brass kvintet tri puta pozivan na bis - Izvrstan koncert na trgu pred župnom crkvom u Loparu Foto: Tonka Kavran

Šarmantna i izvrsno uigrana ekipa renomiranih „limenih“ glazbenika, okupljenih unutar zagrebačkog Simply Brass kvinteta, prve je srpanjske večeri oduševila publiku koncertom na trgu pred crkvom sv. Ivana Krstitelja u Loparu. Vrhunskim izvedbama kompozicija raznih glazbenih stilova uz povremena duhovita obraćanja publici, izmamili su mnoge osmjehe na lica prisutnih te srdačne aplauze, a svoje je zadovoljstvo publika izrazila pozivajući glazbenike na čak tri bisa!

 

 

Osim izvornih djela suvremenih skladatelja poput Gustava Holsta, Dumitru Ionela i Enriquea Crespe, poznatog urugvajskog tromboniste, izvedbom Bachove Badinerie iz Suite br. 2 u h molu odali su dužno poštovanje baroknom razdoblju, a uz Morriconeove melodije iz vestern-klasika Dobar, loš, zao i Beautiful Maria of my soul Roberta Krafta iz filma Kraljevi mamba kojima su naročito obradovali publiku, izveli su i kompoziciju Miljenka Prohaske Un petit blues, koju je kompozitor skladao baš za ovaj ansambl. Uz brojna soliranja, koncert je završio u duhu jazza i ragtime-a.

 

Trg pred loparskom župnom crkvom idealno je poslužio kao pozornica i scenografija koncertu, a ambijent i atmosfera vrlo su se dopali i samim glazbenicima.

 

U ugodnom hladu večernjih sati uspješan koncert Simply brass kvinteta otvorio je vrata uzbudljivom glazbeno-scenskom ljetu u Loparu.

Pročitano 1498 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1