logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 17 Srpanj 2019 07:29

Iz kanjona "Markova draga" na Kamenjaku rapski vatrogasci izvukli tijelo stradalog muškarca

Autor:
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)
Iz kanjona "Markova draga" na Kamenjaku rapski vatrogasci izvukli tijelo stradalog muškarca Izvor: DVD Rab

Kako doznajemo od zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab Milivoja Ličine, u ponedjeljak 15. srpnja nešto prije 17 sati vatrogasci DVD-a Rab uzbunjeni su dojavom Policijske postaje Rab o slijetanju vozila u kanjon "Markova draga" na brdu Kamenjak u Mundanijama. 

 

 

Riječ je o vrlo nepristupačnom terenu, odnosno kanjonu u kojeg se bez konopca gotovo nemoguće spustiti. Po dojavi rapski su vatrogasci odmah podignuli tim za spašavanje iz dubina i visina, te su na mjesto uputili 3 vozila i 7 vatrogasaca. Od DVD-a Lopar zatražili su dostavu dodatne opreme za spuštanje, nakon čega su krenuli u kanjon. Dvadesetak minuta kasnije stigli su do vozila marke Peugeot 307 bez registarskih oznaka, u kojem nisu zatekli nikoga.

 

Pretragom područja, nešto niže od mjesta pronalaska vozila, pronašli su tijelo nepoznate muške osobe na vrlo nepristupačnom terenu obraslom šikarom.

Vatrogasci su odmah nastavili s pretraživanjem šireg područja u potrazi za eventualnim drugim žrtvama, a u tu svrhu su za pomoć snimanja nepristupačnog i zaraslog terena zamolili i rapskog fotografa Ivu Šubića, pa je osim vatrogasaca i policijskih službenika na terenu, u potragu iz zraka uključen i dron.

 

Nakon dva sata intenzivnog pretraživanja područja vatrogasci više ništa nisu pronašli pa je započela akcija podizanja tijela. U tu svrhu, zbog teškog prohodnog terena i velike strmine, angažirano je dodatnih 8 vatrogasaca te je uz pomoć djelatnika pogrebnog poduzeća izvršeno izvlačenje tijela, koje je oko 21.00h predano pogrebnom poduzeću čime je intervencija rapskih vatrogasaca bila završena.

 

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o starijem muškarcu, a uzrok smrti utvrđuje se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci. Policija još utvrđuje njegov identitet istovremeno nastavljajući istraživati okolnosti u kojima je muškarac stradao.

 

Pročitano 6530 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1