Home Vijesti Iz kanjona “Markova draga” na Kamenjaku rapski vatrogasci izvukli tijelo stradalog muškarca

Iz kanjona “Markova draga” na Kamenjaku rapski vatrogasci izvukli tijelo stradalog muškarca

0
Iz kanjona “Markova draga” na Kamenjaku rapski vatrogasci izvukli tijelo stradalog muškarca

Foto: Izvor: DVD Rab

 {gallery}Kanjon{/gallery}

 

Rab danas oglas

Riječ je o vrlo nepristupačnom terenu, odnosno kanjonu u kojeg se bez konopca gotovo nemoguće spustiti. Po dojavi rapski su vatrogasci odmah podignuli tim za spašavanje iz dubina i visina, te su na mjesto uputili 3 vozila i 7 vatrogasaca. Od DVD-a Lopar zatražili su dostavu dodatne opreme za spuštanje, nakon čega su krenuli u kanjon. Dvadesetak minuta kasnije stigli su do vozila marke Peugeot 307 bez registarskih oznaka, u kojem nisu zatekli nikoga.

 

Pretragom područja, nešto niže od mjesta pronalaska vozila, pronašli su tijelo nepoznate muške osobe na vrlo nepristupačnom terenu obraslom šikarom.

Vatrogasci su odmah nastavili s pretraživanjem šireg područja u potrazi za eventualnim drugim žrtvama, a u tu svrhu su za pomoć snimanja nepristupačnog i zaraslog terena zamolili i rapskog fotografa Ivu Šubića, pa je osim vatrogasaca i policijskih službenika na terenu, u potragu iz zraka uključen i dron.

 

Nakon dva sata intenzivnog pretraživanja područja vatrogasci više ništa nisu pronašli pa je započela akcija podizanja tijela. U tu svrhu, zbog teškog prohodnog terena i velike strmine, angažirano je dodatnih 8 vatrogasaca te je uz pomoć djelatnika pogrebnog poduzeća izvršeno izvlačenje tijela, koje je oko 21.00h predano pogrebnom poduzeću čime je intervencija rapskih vatrogasaca bila završena.

 

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o starijem muškarcu, a uzrok smrti utvrđuje se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci. Policija još utvrđuje njegov identitet istovremeno nastavljajući istraživati okolnosti u kojima je muškarac stradao.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime