Home Vijesti Ako ste uzeli moje parkirno mjesto, uzmite i moju invalidnost!

Ako ste uzeli moje parkirno mjesto, uzmite i moju invalidnost!

0
Ako ste uzeli moje parkirno mjesto, uzmite i moju invalidnost!

Foto: RabDanas

 

Registracijske oznake na skuterima namjerno smo učinili nevidljivima, jer nam nije cilj nikoga na osobnoj razini izložiti javnoj osudi, već svakoga tko ovo čini još jednom upozoriti i zamoliti za više obzira prema osobama kojima ovakvim ponašanjem oduzimamo njihova elementarna ljudska prava, čineći usput, na tako drastičan i nehuman način, težak prometni prekršaj. 

Rab danas oglas

Podsjetimo, mjesto rezervirano za vozila osoba s invaliditetom posebnih je dimenzija koje omogućavaju osobi u invalidskim kolicima nesmetan ulazak i izlazak iz vozila i označeno je međunarodnim znakom pristupačnosti koji označava objekt ili mjesto dostupno osobi u invalidskim kolicima. Osoba koja je u invalidskim kolicima može koristiti samo takvo parkirališno mjesto posebnih dimenzija. Ako parkira na običnom parkiralištu, vozilo koje stane do njegovoga onemogućava mu pristup.

Ako se dozvoli korištenje parkirališta osobama koje nisu invalidi, tada teški invalidi i osobe u invalidskim kolicima neće imati gdje parkirati.

 

U Osijeku su svojevremeno kao dopunu vertikalnoj prometnoj signalizaciji parkirališta za osobe s invaliditetom dodali dopunsku ploču s tekstom “AKO STE UZELI MOJE PARKIRNO MJESTO, UZMITE I MOJU INVALIDNOST”, vrijeme je da to učinimo i na Rabu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime