logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 29 Kolovoz 2019 09:57

Bavarsko-loparska priča o pronalasku balona s porukom dobila svoj "medeni" epilog

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Bavarsko-loparska priča o pronalasku balona s porukom dobila svoj "medeni" epilog Foto: Ivica Hodak

Vijest koju je krajem lipnja ove godine dio medija objavio pod rubrikom "Vjerovali ili ne" ovih je dana u Loparu dobila i svoj najavljeni epilog.

 

Da podsjetimo, 28. lipnja negdje oko 14 sati, pri rutinskom ronjenju s turistima na poziciji Galebovo u akvatoriju južno od Golog otoka, Mladen Škapul, vlasnik RC Moby Dick, pronašao je balon s porukom kojega su, svega dan ranije, sa svojeg vjenčanja blizu Nürnberga u Njemačkoj, u nebo pustili mladenci Sabine i Ronny Miehautsch. U poruci su zamolili nalaznika da im se svakako javi.

 

Došavši natrag u ronilačku bazu, djelatnici ronilačkog centra stupili su putem facebooka u kontakt s novopečenim mladencima, nakon čega priča dobiva još nevjerojatniji sastojak. Tijekom razgovora o načinu pronalaska balona i poruke, mladenci su kazali da su baš tražili neki dobar ronilački centar i to upravo na otoku Rabu jer su svoj medeni mjesec od 24. kolovoza odlučili provesti u Loparu na Rabu, gdje su već tijekom svibnja rezervirali smještaj. Čuđenju s obje strane nije bilo kraja!

 

Dakako ono što su Sabine i Ronny isplanirali, to su i ostvarili, pa trenutno borave na svojem medenom mjesecu u Loparu, gdje ih je u svojem uredu srdačno primio direktor TZO Lopar Marin Mušćo, uručivši im pritom i prigodne poklone.

 

Nakon što su u društvu nalaznika balona Mladena Škapula i njegove supruge Sandre, svoju priču ispričali ekipi HRT-a i portala Rab Danas, jednom od brodica ronilačkog centra uputili su se na posebno organizirani izlet baš tamo gdje je nevjerojatnim spletom okolnosti sletio njihov balon.

Pročitano 2249 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia