logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 12:24

Prvo školsko zvono za 75 rapskih prvašića

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Prvi polazak u školu, prvi susret s budućim školskim prijateljima, učiteljicom, zvonjavom školskog zvona, bez svake je sumnje događaj koji se svakome od nas ureže duboko u sjećanje i pamti se cijeloga života. Izuzetak sigurno nisu ni rapski prvašići koji su danas 9. rujna 2019. započeli svoj pohod na usvajanje novih znanja i saznanja. Neka im je sretno!

 

Mi smo bili na prvom jutarnjem okupljanju u BIC-u Matične škole Ivana Rabljanina Rab, gdje su prvašiće 1.a razreda, praćene roditeljima, raširenih ruku i uz kratki prigodni program dočekali učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda, a riječi podrške i ohrabrenja uputili su im; ravnateljica škole Anamari Šarin, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i njihova nova učiteljica Renata Žentil.

 

Statistički gledano ove školske godine, broj prvašića na otoku Rabu istovjetan je onome od prošle godine. Ukupno je u OŠ Ivana Rabljanina Rab upisano 75 prvašića od toga u Matičnu školu 27 učenika (1.a - 12 učenika, 1.b - 14 učenika; I. odgojno-obrazovna skupina 1 učenik); u PŠ Banjol 7 učenika; PŠ Barbat 14 učenika; PŠ Mundanije 2 učenika; PŠ Supetarska Draga 7 učenika; PŠ Lopar 12 učenika i u PŠ Kampor 6 učenika.

 

Sa željom da oslobođeni svakog straha i strepnje, bezbrižno i sretno sjednu u svoje školske klupe, uvjereni u njihovu hrabrost i odlučnost da počnu ispisivati nove stranice svojih života, želimo im svako dobro i sreću u daljnjem školovanju.

 

Pročitano 1763 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1