logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 02 Listopad 2019 09:17

Badurinina "Rabska fjera" pobjednica 13. Jahorina Film Festivala u konkurenciji turističkih filmova

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Sanjin Badurina Piloto, rapski snimatelj i režiser nagrađivanih dokumentarnih i promotivnih turističkih filmova, čovjek koji snagom ljubavi prema svojem otoku od zaborava čuva njegove ljude i običaje, s novim je filmom "RABSKA FJERA - MEDIEVAL SUMMER FESTIVAL" ponovno pridobio stručnu filmsku kritiku.

 

 

Na 13. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, turizma i ekologije „Jahorina film festival“, u čijoj je finalnoj konkurenciji prikazano 79 filmova iz 32 zemlje,"Rabska fjera - Medieval Summer Festival" našla se u dokumentanom dijelu kao turistički film u međunarodnoj konkurenciji i u toj je konkurenciji pobjedila. No Badurinina "Fjera" ovom pobjedom ne prekida svoju međunarodnu misiju.

Naime, za ovaj isti film Sanjin je još tijekom lipnja primio čestitke i službeni dopis od tehničkog direktora International Tour Film Festivala, Civitavecchia (Rim), u kojem piše da je film "Rabska fjera - Medieval Summer Festival", odabran kao konkurentan rad u kategoriji Turističkih promotivnih filmova. Podsjetimo Badurina je 2017. godine filmom "Joy of Rab" već odnio Grand Prix iz Rima, a o kakvoj je konkurenciji ove godine riječ dovoljno govori podatak da se na natječaj prijavilo 112 turističkih kratkih filmova, ali je žiri za natjecanje odabrao samo 23.

Natjecateljski dio filmskih projekcija održat će se u Civitavecchiji (Rim) od 9. do 13. listopada 2019.

 

Pored spomenutih festivala, film "Rabska fjera - Medieval Summer Festival" je nominiran i u konkurenciji 8. Međunarodnog festivala turističkog filma "Zagreb Tour Film Fest" (9.- 11.10.2019.), te 22. ITF'CRO 2019 / International tourfilm festivala koji će se odvijati u Solinu od 13. do 16. studenog ove godine.

 

Sanjin Badurina - Piloto svojim je filmaškim profesionalizmom u "slobodno" vrijeme, odricanjem, trudom i vlastitim produkcijskim inputima, Rabu dao strahovito puno i stoga kapa dolje meštre!

Pročitano 2090 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1