Home Vijesti U povodu Međunarodnog dana starijih osoba na Rabu održan susret 80+ godišnjaka

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba na Rabu održan susret 80+ godišnjaka

0
U povodu Međunarodnog dana starijih osoba na Rabu održan susret 80+ godišnjaka

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Premda do gradskog kina vodi prilično velik broj stepenica, koje zasigurno ne djeluju motivirajuće na dolazak većeg broja umirovljenika starijih od 80 godina, dvorana je ipak bila lijepo ispunjena.

Rab danas oglas

 

Prisutnima se prvi pozdravno obratio tajnik Udruge rapskih umirovljenika Lovro Matahlija, uputivši na početku posebne pozdrave ponajprije dragim umirovljenicima, osobito onima starijima od 80 godina u čiju je čast ovaj susret i upriličen, te cijenjenim gostima skupa; gradonačelniku Nikoli Grguriću, predsjedniku Gradskog vijeća Željku Peranu, ravnateljicama Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab i Dječjeg vrtića „Pahuljica“, Anamari Šarin, prof. Anki Bišić i Sanji Grozdanić, zatim pročelniku upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonku Puljar-Matiću, ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Katarini Ribarić i svim ostalim gostima.

Matahlija je nakon toga u ime organizatora ovog skupa posebne zahvale uputio pokroviteljima, odnosno sponzorima, koji su pomogli održavanje ovog skupa, Gradu Rabu, Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab, Dječjem vrtiću „Pahuljica“ i Pučkom otvorenom učilištu Rab.

 

Dugogodišnja predsjednica Udruge umirovljenika otoka Raba Marija Batistić Mateša, u svojem je obraćanju posebno istaknula važnost iskrenog uvažavanja i razumijevanje starijih osoba koje je preduvjet zdravog razvoja društva, pa je s tim u vezi izrazila i svoje zadovoljstvo što će konačno proraditi Dom za starije i nemoćne, ne zaboravivši pritom ukazati na problem derutnog i suviše skučenog prostora u kojem djeluje Udruga umirovljenika otoka Raba. Riječ je o problemu u čijem rješavanju Udruga očekuje pomoć nadležnih na nivou Grada, jer ne treba smetnuti s uma da je Udruga umirovljenika s oko 1.000 članova najbrojnija na otoku i da su rapski umirovljenici, unatoč svojoj dobi, i nadalje od velike pomoći svojem otoku.

 

Okupljene u dvorani pozdravio je i obratio im se i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Prvi čovjek Raba obećao je umirovljenicima da će Grad Rab nastaviti u granicama svojih mogućnosti pomagati rad Udruge. I Grgurić je kazao da ga raduje što će za koji dan započeti s radom Dom za starije, te je obećao da će i ove godine za najpotrebitije članove Udruge biti osigurana sredstva za isplatu Božićnice.

 

Nakon pozdrava i obraćanja gradonačelnika, tajnik Udruge Lovro Matahlija najavio je svečaniji dio programa u kojem su, na radost svih prisutnih u dvorani, najprije nastupili osnovnoškolci, članovi podmlatka Folklornog društva „Rapski tanac“, koje stručno vodi gospođa Milica Faflja. Nakon njih na bini su svoj program izveli najmlađi Rabljani – polaznici Djećjeg vrtića „Pahuljica“ i to iz odgojnih skupina „Ježići“ i „Leptirići“ s odgojiteljicama Loredanom Debelić i Mirjanom Drčić, a dio programa izveli su i učenici Osnovne škole Ivana Rabljanina pod stručnim vodstvom nastavnice Kristine Dumičić.

 

Susret u dvorani Kina Rab zaključen je nastupom legendarnog rapskog svirača na mih Anđelka Brne, da bi nakon toga sve bilo nastavljeno u predvorju kina, na domjenku kojeg su rapskim umirovljenicima priredili učenici Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab. U spontanoj pjesmi koja je uslijedila, sudionike skupa svojom je harmonikom pratio član Udruge umirovljenika otoka Raba, poznati rapski glazbenik Goran Crnić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime