logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 03 Listopad 2019 10:08

Doris i Berthold Klausnitzer od 1972. vjerni Loparu, svojim domaćinima i plaži Stolac

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Doris i Berthold Klausnitzer od 1972. vjerni Loparu, svojim domaćinima i plaži Stolac Izvor: TZO Lopar

Jučer je u vijećnici Općine Lopar upriličen prijem za njemačke turiste Doris i Bertholda Klausnitzer koji su u Lopar prvi puta došli 23. lipnja 1972. godine i to kod obitelji Anice i pok. Šima Franelića.

 

 

Sa sjetom su pričali o tim nešto drugačijim vremenima, spomenuvši kako ih se posebno dojmilo to što su im domaćini tada prepustili svoju spavaću sobu, a oni su spavali u konobi zajedno s pršutima i bačvama.

Kod obitelji Franelić pronašli su svoj drugi dom. Ističu kako su njihova djeca rasla zajedno s djecom njihovih domaćina, a najdraže im je bilo jesti domaću hranu i friško pečeni kruh, družiti se s domaćinima i susjedima koje su tijekom godina sve upoznali.

 

Prvih par dana su se kupali na Rajskoj plaži, no onda su otkrili "Stolac" i zaljubili se u nudizam, prekrasnu prirodu koja tu plažu okružuje, zadivljujući pogled na Velebit i Goli otok, prekrasno more... I na plaži su stekli brojne prijatelje, a fascinira ih činjenica da tamo mogu ostavljati stvari (suncobrane, ležaljke, ručnike...) bez bojazni da će ih netko ukrasti. Pohvalili su čistoću i urednost plaža, koja je, kako kažu, iz godine u godinu na sve višoj razini.

 

Sve dok budu pješice mogli do plaže Stolac 

Već sada se vesele dolasku u travnju sljedeće godine, a ističu kako će u Lopar dolaziti dok god budu pješice mogli odlaziti na plažu Stolac. Ipak, za svaki slučaj već su se raspitali o mogućnostima odlaska do Stolca taxi brodovima, što je siguran znak da će u Lopar dolaziti još dugo, dugo, a to im i mi od srca želimo!

 

Zahvalnicu i prigodne poklone dodjelili su im Marin Mušćo, direktor Ureda TZO Lopar i Marijana Protulipac Tomičić, voditeljica poslova Ureda načelnika Općine Lopar.

Pročitano 876 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1