logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 05 Listopad 2019 09:05

Na Danima hrvatskog turizma plažom godine proglašena Rajska plaža u Loparu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, u Osijeku su sinoć dodijeljene turističke nagrade najboljima u deset kategorija turističkih usluga te nagrade pojedincima, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

 

Tako je nagradu za održivi turizam dobio park prirode Papuk, a u ruke načelnika Općine Lopar Josipa Borića stigla je titula najbolje plaže godine kojom se više nego zasluženo okitila Rajska plaža u Loparu. Marina godine je Olive Island marina u Sutomiščici. Restoran godine je Spinnaker iz Poreča, događaj godine je Renesansni festival iz Koprivnice, kamp godine je Aminess Maravea iz Novigrada. Najbolja DMK agencija je Katarina Line iz Opatije. Hotel godine je Valamar Collection Girandella u Rapcu.

 

Ovogodišnji šampion hrvatskog turizma je grad Rovinj koji je titulu najboljega ponio u konkurenciji sa Malim Lošinjem i Zadrom, a nagradu je gradonačelniku Marku Paliagi uručila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Nagradu za životno djelo dobio Frane Skoblar, turistički djelatnik iz Zadra, a godišnju nagradu Anton Štifanić za tvrtku dobio je touroperator ID Riva Tours iz Munchena vlasnika Selimira Ognjenovića. Pojedinačnu nagradu Anton Štifanić dobio je hotelijer Ivan Sablić iz Dubrovnika, a posebno priznanje za doprinos turizmu RH dobio je Vinko Prizmić.

 

Nagrade su uručili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Pročitano 4653 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1