logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 06 Listopad 2019 13:00

Grad Rabu „srebro“ u kategoriji Destinacija godine - odmorišni turizam

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Dani Hrvatskog turizma koji se tradicionalno održavaju već dvanaestu godinu zaredom u organizaciji Ministarstva turizma, HTZ-a i Hrvatske gospodarske komore, ove su se godine po prvi puta održali u kontinentalnoj Hrvatskoj, točnije u Slavoniji.

 

U četvrtak se u Vinkovcima dodijelio prvi dio nagrada, a Rab je kao finalist u kategoriji Destinacija godine, odmorišni turizam, zauzeo drugo mjesto te potvrdio status među top turističkim destinacijama u Hrvatskoj. Dodijeljeno Priznanje preuzeo je gradonačelnik Nikola Grgurić.

U finalnoj konkurenciji između Poreča, Raba i Rovinja, najuspješnijom destinacijom za odmorišni turizam u Hrvatskoj proglašen je Rovinj, a nagrada je uručena gradonačelniku Marku Paliagi.

 

Drugi dio nagrada dodijelio se u petak u Osijeku, a nagrade su uručili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić te predsjednik HGK-a Luka Burilović. Tom prigodom je Općini Lopar, odnosno Rajskoj plaži, dodijeljena nagradu za najbolju plažu u 2019. godini.

 

Ovom dodjelom nagrada zaključeni su Dani hrvatskog turizma održani u Slavoniji, na kojima je sudjelovalo preko tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života, a Slavonija se organizacijom manifestacije na vrhunskoj razini pokazala izvrsnim domaćinom.

Pročitano 2752 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

BORICkandidat400

DOMOVINSKI POKRET 500

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1