Home Vijesti Rab je spreman za Advent – TONY CETINSKI na Rabu za doček Nove godine!

Rab je spreman za Advent – TONY CETINSKI na Rabu za doček Nove godine!

0
Rab je spreman za Advent – TONY CETINSKI na Rabu za doček Nove godine!

Foto: RabDanas

 

Grad Rab, tako je već spreman za svoju prosinačku bajku. Naime, program Adventa je posložen, a upravo je objavljena glavna vijest – kako će u Novu godinu Rabljane te sve njihove goste i turiste, uvesti Tony Cetinski!

Rab danas oglas

 

 

Tony na Rab dolazi u naponu glazbenog stvaralaštva, nakon uspješne ljetne turneje kojom je obišao Crnu Goru, Sloveniju, Makedoniju te, naravno, Hrvatsku i daleku Australiju, a objava novogodišnjeg nastupa prati i nedavnu objavu novog singla, balade koju već oslovljavaju hitom, „Čudu se nadam uzalud“.

„Jako nas veseli što ćemo Novu dočekati na Rabu ove godine! Rabljani i gosti Raba su uvijek posebna publika, a Rab kao mjesto očarava. Kao i uvijek zabavit ćemo publiku, ali i sebe kako najbolje znamo, da staru napokon otjeramo, a novu veselo dočekamo!“ – komentirao je Tony najavu novogodišnjeg koncerta.

 

Prije Cetinskog na Rab dolaze Giuliano i Prljavo kazalište

Ali nije Tony Cetinski jedino zvučno ime koje će stati na rapsku pozornicu u adventsko-novogodišnjem razdoblju. Već 30. studenog na Trgu Municipium Arba nastupit će Giuliano sa svojim Diktatorima, a 28. prosinca Rabljanima u goste dolazi i Prljavo kazalište.

 

Rapski advent mnogi proglašavaju „najljepšim otočkim adventom“, no samo kratak pogled na fotografije prijašnjih Advenata na Rabu daje zaključak kako se rapski advent može natjecati s onima u najvećim gradovima Hrvatske. No rapska priča ipak je drugačija od velegradske, jer donosi nešto što je skoro pa nemoguće spojiti – miris mora, atmosferu malog pitoresknog mjesta, gdje su uličice i parkovi, koje sunce osvjetljava danju, noću pretvorene u šetališta pod zvijezdama, ukrašena lampicama, sobovima, figurama Djeda Božićnjaka i ostalih blagdanskih motiva.

 

„Najljepši otočni advent“, onaj rapski, već petu godinu zaredom piše i ocrtava bajku života na Rabu u prosincu. Osim nevjerojatnih ukrasa i atmosfere, upravo Rabljani svojim načinom života ispunjavaju i oživljavaju kale, ulice, trgove i skrivene kantune.

„Ništa to ne bi bilo moguće bez dobre ideje, razumijevanja života na otoku, dobrog planiranja, ali i sudjelovanja i angažmana svih gradskih ustanova, prije svega Pučkog otvorenog učilišta Rab, komunalnog poduzeća Dundovo te Turističke zajednice. Nemjerljiv je doprinos samih Rabljana, koji kroz udruge, društva i klubove svojim volonterskim radom čine Najljepši otočni Advent posebnijim te im se ovim putem svima zahvaljujem i ujedno čestitam 5. obljetnicu. Vjerujem da će naši turistički djelatnici još jače poduprijeti projekt te otvaranjem svojih kapaciteta omogućiti još većem broju turista privilegij posjeta Gradu municipiumu i nastojanjima da Rab kao turistička destinacija bude, prvenstveno, poželjno mjesto za odmor i dolazak na otok. Uz cjelomjesečni kulturni, sportski, zabavni i vjerski program, kao i u novogodišnjim noćima uz primjerice Grašu, Doris te ove godine Tonyja, Rab to uistinu može biti.“ – izjavio je povodom objave ovogodišnjeg adventskog programa gradonačelnik Raba, Nikola Grgurić.

„Na kraju pozivam sve koji još nisu posjetili Najljepši otočni advent da dođu i uživaju s nama. Za Rab je jedno sigurno, oni koji ga jednom posjete, zauvijek mu se vraćaju.“ – zaključio je g. Grgurić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime