logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 14 Listopad 2019 12:48

RAPSKI KIŠOBRAN - Kišni podsjetnik na otok sreće

Autor:
Ocijeni sadržaj
(7 glasa/-ova)
RAPSKI KIŠOBRAN - Kišni podsjetnik na otok sreće Foto: Hrvoje Hodak

Rapski kišobran je „Hrvatski kišobran“ iza čijeg dizajna stoje Rabljani Tatiana i njezin sin Emanuel Loborec, dizajner iz tvrtke Infinum i student Studija dizajna.

 

 

Na kišobranu iza čijeg dizajna stoje Tatiana i Emanuel Loborec, su rapski zvonici kao najprepoznatljiviji simbol grada te zaštitnik sv. Kristofor, a rapski slogan istaknut je na četiri europska jezika i na - korejskom

- Ideja je stara nekoliko godina i želja za realizacijom takvog proizvoda budila se svake jeseni, a proteklog ljeta konačno smo je proveli u djelo", kazala nam je Tatiana, zaposlena kao voditeljica marketinga u tvrtki Mali Palit, koja uz posao izrađuje i nakit od maslinovog drva, morskih oblutaka i drugih prirodnih materijala te oslikava svilene kravate i marame sa željom da afirmira malo poznatu srednjovjekovnu povijest rapskog svilarstva. Riječ je naravno o unikatnim komadima za koje je već dobila oznake ORS (Originalni rapski suvenir) i (Hrvatski otočni proizvod).

 

Na kišobranu su rapski zvonici kao najprepoznatljiviji vizual grada Raba, ali i sv. Kristofor koji je zaštitnik grada i otoka. Rapski slogan istaknut je na 4 europska jezika, te na korejskom zbog želje da što veći broj turista iz te države dođe na Rab, ali i zbog toga što Tatianina kćer Magdalena, inače magistrica elektrotehnike sa završenim studijem korejskog, radi u Seulu kao glazbena producentica.

 

Da je slogan na korejskom izvrstan odabir potvrđuje i trend sve snažnijeg povezivanja Grada Raba i Koreje, ponajviše zahvaljujući gospodinu Zoranu Horvatu, osnivaču i predsjedniku Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba i direktoru novootvorenog ureda HTZ-a u Koreji. Grad Rab je naime na otvaranje ovogodišnje Fjere s osobitim zadovoljstvom pozvao i srdačno ugostio velelposlanika Republike Koreje u RH Njegovu Ekselenciju Dong Chan Kima sa suprugom.

 

Na kišobranu su i stilizirani valovi naših vjetrova; bure, juga, maestrala, tramontane, uz dominantne boje plavu i žutu koje prevladavaju i na zastavi Grada Raba.

 

Prava jesen možda još nije stigla na Rab, ali kada dođe, kišobran će odlično poslužiti svojoj svrsi, a svaka šetnja s otvorenim rapskim kišobranom diljem svijeta, bit će svojevrsna hodajuća reklama otoka i grada s četiri zvonika.

 

Uz dizajn kišobrana, Tatiana i Emanuel osmislili su i dizajn pamučnih shopping torbica s istim motivom Raba koje se već koriste po svijetu i podsjećaju da negdje tamo među biserjem Jadrana blista i jedan jedini "Otok sreće!"

Pročitano 2420 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia