logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 25 Listopad 2019 09:49

Dan zahvalnosti za plodove zemlje i blagoslov kruha u OŠ Ivana Rabljanina Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Dan zahvalnosti za plodove zemlje i blagoslov kruha u OŠ Ivana Rabljanina Rab Foto: Ivica Hodak

 

U četvrtak 24. listopada, u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab posebno je obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 

Tim su povodom učenici od 1. do 4. razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima, u prostoriji BIC-a organizirali prigodnu priredbu ispunjenu pjesmama i recitacijama koje slave zemlju i sve plodove koje nam ona velikodušno daje. Nakon toga je vjeroučitelj i barbatski župnik vlč. Krunoslav Boras, uz molitvu i prigodne riječi, blagoslovio sve ono što se našlo na stolovima učenika, a što su vrijedno pripremili uz svesrdnu i vrlo kreativnu pomoć svojih mama i baka.

 

Dani kruha i zahvalnosti obilježavaju se svake godine u mjesecu listopadu kada najbolje možemo svjedočiti bogatstvu plodova, a veselo druženje i ozračje međusobnog dijeljenja, obilježio je ovaj događaj u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab, potičući i odgajajući učenike za zajedništvo, vrijednost ljudskoga rada i zahvalnost, kazao nam je vjeroučitelj Antonio Šarin.

Pročitano 1750 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1