Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 24 Studeni 2019 14:07

Humanitarna akcija Udruge Komin "Dobro se dobrim vraća"

Napisao/la Ruža Kaštelan
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Humanitarna akcija Udruge Komin "Dobro se dobrim vraća" Foto: Hrvoje Hodak

Svatko od nas ima svoje zvanje, svoju zadaću, svoj put. Nitko ne može biti zamijenjen nisakim drugim. Svatko je izabran, ali se nitko ne može zbog toga uznositi – izabrani su i svi drugi. Svaki je čovjek nešto posebno, svaki čovjek znači posebnu, jedinstvenu radost.

 

 

Voljeti - najveći poziv - tako se postaje drukčijim

Tako su žene, članice Udruge Komin iz Barbata, odlučile nesebično poklanjati svoje večernje sate izrađujući božićne ukrase i adventske vijence za humanitarnu prodaju. Darivale su svoje talente i vrijednim rukama s ljubavlju kreirale svaki detalj u svakom vjenčiću, jer ljubav ima moć da izvuče korist iz svega, da sve pretvori u sebe.

 

Dobro se dobrim vraća

Vrijeme je dobro, ono je dar, a rad okrenut prema dobru za drugoga stostruko se vraća...

Ova humanitarna prodaja, ili samo doniranje novčanih sredstava namijenjeno za pomoć u liječenju naše sugrađanke odvija se pod krilaticom "Dobro se dobrim vraća". Da bi je realizirale članice Udruge Komin svoje su vrijeme upotrijebile na promišljen način, jer vrijeme je dobro, ono je dar, a rad okrenut prema dobru za drugoga stostruko se vraća. U ozračju osjećaja pouzdanja, okrenute od sumnji, ranjenog sjećanja i zaokupljenosti samima sobom, otvorile su se za prihvat u naručje života s dobrim mogućnostima, u kojem svaka situacija može postati svjetlo i pozitivan pravac.

 

„Dobro se dobrim vraća“ – u suprotnosti je s našim svijetom nad kojim se nadvijaju tamni oblaci. Obuzima nas pomalo strah od terorista, anarhista, gerilaca, mafijaša koji grabe sve više vlasti za sebe. Prirodne katastrofe poprimaju sve strašnije, upravo apokaliptičke razmjere, a mnogo je ljudi pritisnuto svojim poslom i opterećenjima svakodnevnog života.

 

A drage članice udruge svoj su rad, ljubav i talent darovale besplatno. Jer najveći je paradoks ljubavi u tome da tek onda kada sami sebe prihvatimo, kada postavimo granice svojoj ljubavi i tako ovladamo svojim potrebama, tek tada počnemo rasti za slobodu besplatnog darivanja ljubavi drugima.

 

Ljubav utkana u sjaj svjetlosti svijeće

U trenucima kada u svojim domovima budemo palili svijeće na adventskim vijencima kupljenima na humanitarnoj prodaji kod crkve sv. Stjepana u Barbatu, osjećat ćemo ljepotu ljubavi utkanu u sjaj svjetlosti svijeće i bit će to izvor neiscrpan, koji žubori kroz svu vječnost.

 

Ne prepuštajmo se nekom dosadnom i jednoličnom životu jer tako ostajemo samo na površini, već se dajmo voditi u dubine, u susret s drugima, u darivanje drugoga, jer to onda postaje divna pustolovina života.

 

Kupiti aranžmane ili donirati novac možete još danas i sutra (25. i 26. 11.) na predzadnjoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u GDCK Rab, u vremenu od 9:00-16:30h.

Pročitano 1375 puta