logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 26 Studeni 2019 15:53

Rab u Zagrebu - Program najljepšeg otočnog adventa prezentiran u Palači Dverce

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Rab u Zagrebu - Program najljepšeg otočnog adventa prezentiran u Palači Dverce Foto: Hrvoje Hodak

Danas je u Zagrebu u Palači Dverce, na inicijativu Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta Rab i TZG Raba, kao plod izvrsne suradnje gradskih uprava i turističkih zajednica gradova Raba i Zagreba, brojnim predstavnicima medija predstavljen bogat program 5. Adventa na Rabu, po mnogima najljepšeg otočnog adventa u nas - čija će se glavnina odvijati na području povijesne jezgre grada Raba.

 

Novinarima su se u 11 sati prigodno obratili gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i njegov domaćin gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, u čijem društvu su bile direktorice Ureda turističkih zajednica Zagreba i Raba, Martina Bienenfeld i Ivana Matušan, te pročelnica Ureda za gospodarstvo Grada Zagreba Mirka Jozić.

 

Grgurić je, zahvalivši najprije svojim domaćinima na izuzetno kvalitetnoj suradnji i ukazanoj prilici da Rabljani u Zagrebu na ovako reprezentativan način predstave svoju posebnu advetsku priču, u kratkim crtama dočarao razloge zbog kojih i ove godine vrijedi tijekom prosinca doći do grada s četiri zvonika, jer Rab osim vrhunskih ljetnih manifestacija poput Rabske fjere, Kantuna, Rab Jazz festivala ili Rab Film Festivala nudi i ozračje zimske otočne čarolije ispunjene brojnim sadržajima za svačiji ukus.

Na to se nadovezao gradonačelnik Bandić poručivši: "Što ima logičnije od toga da se najbolji druže s najboljima, najljepši otočni advent s najboljim adventom u Europi. Ja mogu samo sa svoje strane još obećati da ću sa svoje dvije kolegice, makar i na par sati, posjetiti Advent na Rabu, a uvjeren sam da će i brojni prijatelji s Raba svratiti na naš zagrebački advent."

 

Nakon obraćanja dvaju gradonačelnika, kratku prezentaciju bogatog adventskog programa na Rabu, praćenu atraktivnim fotografijama, održala je glasnogovornica Grada Raba Irena Ivić, nakon čega su dio otočnog ugođaja u Zagreb pjesmom donijele i članice klape Anima Arbae

 

Uslijedila je razmjene poklona nakon koje su svi pozvani na ugodno druženje uz domijenak s okusima autohtonih rapskih slastica u režiji Pekarnice Vilma.

 

 

 

Pročitano 3639 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1