Ispiši ovu stranicu
Petak, 29 Studeni 2019 10:36

Izmijenjen termin održavanja kazališne predstave GKL Rijeka „SNJEGULJICA d.d.“ / (pon.) 2.12.2019.

Napisao/la POU Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

I ove godine Grad Rab, Imperial Riviera d.d., Županijska lučka uprava Rab, Rapska plovidba d.d., i Pučko otvoreno učilište Rab daruju mališane kazališnom predstavom za blagdan sv. Nikole.

 

Na predstavu Gradskog kazališta lutaka Rijeka "SNJEGULJICA d.d." koja će se održati u ponedjeljak 2. prosinca 2019. godine, organizirano će se uputiti djeca iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“, dok je predstava za učenike razredne nastave i ostale zainteresirane u 11.00 sati.

 

Ulaz je slobodan!

 

Više o kazališnoj predstavi:

- Što znači postaviti danas, više od 200 godina nakon zapisa braće Grimm, svjetski poznatu i vječnu priču o Snjeguljici? Razmišljajući o tome, zapitala sam se što se uopće događa s likovima iz priča kad priča završi. Jer znamo da kraj nije kraj, već početak nečega novog. Budno snivajući o Snjeguljici i nastavku njene priče, rodila se ideja o njoj kao našoj suvremenici. Snjeguljici koju je ipak sustigla maćehina otrovna jabuka, ali u obliku današnjeg društva. Obogativši se na vlastitom brendu, postala je tajkunica i nekako, usput, u kovitlacu nemilosrdnog društva i željom za gomilanjem materijalnoga, izgubila iz vida vrijednosti koje čovjeka čovjekom čine. S takvom Snjeguljicom krećemo na put i to na put njenog oporavka. A gdje možemo pronaći lijek za dušu ako ne u sebi? Tako će se Snjeguljica ponovno naći u vlastitoj bajci i sjetiti onoga što je u životu zaista važno. Za to će se pobrinuti njezini stari prijatelji, šašavi patuljci, koji spašavajući Snjeguljicu, spašavaju i naš svijet. Jer kakav bi to svijet bio u kojemu nemoguće nije moguće?!

Iako ove riječi zvuče ozbiljno, ne brinite, Snjeguljica i njezinih sedam patuljaka nasmijat će i razveseliti djecu, a one nešto starije vratiti idealima, entuzijazmu i vrijednostima neiskvarenim suvremenim društvom. Dakle, lijek za dušu možete pronaći u sebi i – u kazalištu!

 

SNJEGULJICA d.d. - Realistična bajka - uzrast 4+

Autorska ekipa:

  • Redatelj: Serđo Dlačić
  • Autorica teksta i dramaturginja: Vedrana Balen Spinčić (prema braći Grimm)
  • Kreatorica i tehnologinja lutaka i scenografije: Luči Vidanović
  • Skladatelj: Igor Karlić
  • Oblikovatelj rasvjete: Sanjin Seršić

 

Sudjeluju: Petra Šarac, Zlatko Vicić, Alex Đaković, David Petrović i Dubravka Tintor

Pročitano 614 puta