Home Vijesti Održan prvi dio 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba

Održan prvi dio 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba

0
Održan prvi dio 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Ipak, u prvom dijelu sjednice održanom u petak 29. studenog, u svega sat vremena „odrađeno“ je čak 25 točaka usvojenog dnevnog reda, pa će tako rapski gradski vijećnici, nakon što je gradonačelnik neposredno prije početka sjednice povukao točku 33, u njezinom drugom dijelu morati proći kroz preostalih 13 točaka dnevnog reda.

Rab danas oglas

 

Možda je kratkoći utrošenog vremena doprinijelo i to što prvom dijelu sjednice, od ukupno četiri izostala vijećnika, nije prisustvovalo čak troje iz redova oporbe, pa tako nije bilo ni iskazane potrebe za postavljanjem pitanja na aktualnom satu.

 

Sjednica je započela manjom svečanošću na kojoj je prisegnula nova vijećnica Martina Kordić s izborne liste HDZ-a, HSS-a i RPS-a. Ona je, kako je članove Gradskog vijeća izvijestio predsjednik Mandatne komisije Boris Bačić, na tome mjestu zamijenila dosadašnju vijećnicu Lorenu Staničić Gvačić, koja je iz osobnih razloga zatražila da joj se članstvo u Gradskom vijeću stavi u mirovanje.

 

Prihvaćen prijedlog konsolidiranog proračuna za 2020. godinu

U nastavku je za govornicu prva izašla pročelnica za financije Grada Raba Martina Španjol s obrazloženjem Prijedloga konsolidiranog proračuna Grada Raba za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.

Iz njezinog izlaganja kao i iz priloženih materijala za ovu sjednicu doznali smo da je u konsolidiranom proračunu Grada Raba za 2020. godinu planirano ostvarenje ukupnog prihoda u iznosu od 77.616.360,00 kuna, što predstavlja povećanje u odnosu na 2019. godinu od 0,86%. Ukupni rashodi i izdaci konsolidiranog proračuna u 2020. planirani su s iznosom od 76.119.535,00 kuna pa će nastala razlika u iznosu od 1.500.025,00 kuna poslužiti za pokriće gubitaka iz ranijih godina, naglasila je Martina Španjol.

 

Ova točka dnevnog reda, kao i predložene točke prvih izmjena i dopuna konsolidiranog proračuna i Plana razvojnih programa Grada Raba za 2019. godinu s projekcijama za 2020. i 2021. godinu, prihvaćene su bez rasprave, ali ne i jednoglasno, s osam glasova za, dva protiv i s jednim suzdržanim glasom. Nastavak 18. sjednice trebao bi uslijediti 2. prosinca 2019. godine.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime