Home Vijesti Uz pjesmu, paljenje lampica i koncert Giuliana otvoren peti Advent na Rabu

Uz pjesmu, paljenje lampica i koncert Giuliana otvoren peti Advent na Rabu

0
Uz pjesmu, paljenje lampica i koncert Giuliana otvoren peti Advent na Rabu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Ipak bajka najljepšeg otočnog adventa proteže se čitavom povijesnom jezgrom grada kojeg omeđuju parkovi “Dorka” i “Boškopini” zaodjenuti u čarobno božićno-novogodišnje ruho.

Rab danas oglas

 

I vrijeme je sinoć bilo naklonjeno organizatorima, jer je nakon silnih kiša, olujnih južina i poplava, posljednji dan studenog ipak donio večer kakvu se samo poželjeti moglo, a već u 20 sati trg je bio ispunjen brojnim posjetiteljima.

 

Rapsku adventsku pozornicu hrvatskim božićnim pjesmama najprije su oživijeli mladi rapski glazbenici okupljeni oko Zbora Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova RijekaPodružnice Rab, a nakon njih o Božiću su zapjevali i članovi Mješovitog zbora “Refuli” pod ravnjanjem prof. Tatjane Zorić. Uz ovacije publike ispraćen je i nastup izvrsnog mladog rapskog pjevača Dine Gušćića koji je najprije vrhunski izveo Elvisov omiljeni “Blue Christmas”, a zatim i vječiti božićni hit “Have Yourself A Merry Little Christmas”.

 

Pozvavši Rabljane i sve goste otoka Raba na druženje i zajedništvo tijekom predstojećeg vremena došašća, uz veliku zahvalnost svim rapskim sudionicima koji ovaj bogato osmišljeni adventski program čine još posebnijim i domaćinskim, gradonačelnik Nikola Grgurić proglasio je peti Advent na Rabu otvorenim.

Uslijedilo je paljenje lampica na božićnom drvcu, a zatim su “Diktatori” počeli s koncertnim ugrijavanjem do dolaska na scenu glavne zvijezde večeri Giuliana koji je poznatim hitovima do kasnih noćnih sati zabavljao publiku na Trgu Municipium Arba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime