logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 01 Prosinac 2019 12:08

Slovenci učinili 15. Kamporski lignjolov međunarodnim natjecanjem - Ana i Josip Vidas pobjednici!

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Slovenci učinili 15. Kamporski lignjolov međunarodnim natjecanjem - Ana i Josip Vidas pobjednici! Foto: Ivica Hodak, Hrvoje Vrtodušić

Članovi Društva športske rekreacije iz Kampora uspjeli su i ove godine, u subotu 30. studenog, po sunčanom vremenu uz malo burina, organizirati svoj tradicionalni 15. po redu lignjolov, na kojem je nastupilo 44 dvočlanih ekipa, odnosno 88 natjecatelja.

 

 

Ovo je natjecanje zahvaljujući sudjelovanju četiri prijateljske ekipe iz Slovenije, točnije iz gradova  Novog Mesta, Maribora i Podčetrteka, imalo i međunarodni značaj.

 

Predvođeni matičnim brodom "Sardina" obitelji Vrtodušić, natjecatelji su se točno u 13 sati sa svojim plovilima uputili u akvatorij Kamporske vale, od rta Kalifronta do Uvale sv. Mare, gdje su lovili do 18 sati.

 

Službenim vaganjem ulova, koje je uslijedilo po povratku s mora u prostoriji DŠR Kampor, doznao se ovogodišnji ukupni poredak, a imena pobjednika, uz uručenje nagrada, obznanjena su nešto kasnije na zajedničkom druženju u Gostioni Dupin u Kamporu.

 

Ana i Josip Vidas pobjednici lignjolova

Na 15. Kamporskom lignjolovu pobijedila je ekipa koju su činili bračni par Ana i Josip Vidas s ulovom od 2,65 kg liganja. S ulovljenih 1,76 kg liganja drugo je mjesto osvojio par kojeg su činili Darko Staničić i njegov zet Marko Staničić, dok je ženskoj ekipi Katici Mahić i Jasni Ružić s ulovljenih 1,25 kg lignji pripalo treće mjesto.

 

Pehar za najveći ulov, lignju tešku 0,655 kg, osvojio je Josip Gušćić - Doko, dok su pehar za ulovljeni najveći broj liganja, njih čak 12, osvojili „srebreni“ Darko i Marko Staničić.

 

I "Ploku" treba zaslužiti

Ovo natjecanje ima i posebnu nagradu „Ploka“ koja se dodjeljuje ekipi koja nije ništa ulovila. Na njoj stoji zapisano: „Ostavi se mora - ćapaj se lecat ploke“. Ovogodišnja Ploka, za koju je bilo više kandidata, na kraju uručena ekipi koju su činili David Dančulović i Marko Vidas.

Pročitano 2567 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1