Home Vijesti Slovenci učinili 15. Kamporski lignjolov međunarodnim natjecanjem – Ana i Josip Vidas pobjednici!

Slovenci učinili 15. Kamporski lignjolov međunarodnim natjecanjem – Ana i Josip Vidas pobjednici!

0
Slovenci učinili 15. Kamporski lignjolov međunarodnim natjecanjem – Ana i Josip Vidas pobjednici!

Foto: Foto: Ivica Hodak, Hrvoje Vrtodušić

{gallery}Lignjolov Kampor{/gallery} 

 

Rab danas oglas

Ovo je natjecanje zahvaljujući sudjelovanju četiri prijateljske ekipe iz Slovenije, točnije iz gradova  Novog Mesta, Maribora i Podčetrteka, imalo i međunarodni značaj.

 

Predvođeni matičnim brodom “Sardina” obitelji Vrtodušić, natjecatelji su se točno u 13 sati sa svojim plovilima uputili u akvatorij Kamporske vale, od rta Kalifronta do Uvale sv. Mare, gdje su lovili do 18 sati.

 

Službenim vaganjem ulova, koje je uslijedilo po povratku s mora u prostoriji DŠR Kampor, doznao se ovogodišnji ukupni poredak, a imena pobjednika, uz uručenje nagrada, obznanjena su nešto kasnije na zajedničkom druženju u Gostioni Dupin u Kamporu.

 

Ana i Josip Vidas pobjednici lignjolova

Na 15. Kamporskom lignjolovu pobijedila je ekipa koju su činili bračni par Ana i Josip Vidas s ulovom od 2,65 kg liganja. S ulovljenih 1,76 kg liganja drugo je mjesto osvojio par kojeg su činili Darko Staničić i njegov zet Marko Staničić, dok je ženskoj ekipi Katici Mahić i Jasni Ružić s ulovljenih 1,25 kg lignji pripalo treće mjesto.

 

Pehar za najveći ulov, lignju tešku 0,655 kg, osvojio je Josip Gušćić – Doko, dok su pehar za ulovljeni najveći broj liganja, njih čak 12, osvojili „srebreni“ Darko i Marko Staničić.

 

I “Ploku” treba zaslužiti

Ovo natjecanje ima i posebnu nagradu „Ploka“ koja se dodjeljuje ekipi koja nije ništa ulovila. Na njoj stoji zapisano: „Ostavi se mora – ćapaj se lecat ploke“. Ovogodišnja Ploka, za koju je bilo više kandidata, na kraju uručena ekipi koju su činili David Dančulović i Marko Vidas.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime