Home Vijesti Štrajk je okončan – Nastava se od sutra počinje normalno održavati!

Štrajk je okončan – Nastava se od sutra počinje normalno održavati!

0
Štrajk je okončan – Nastava se od sutra počinje normalno održavati!

Foto: RabDanas

 

Nastava se od sutra počinje normalno održavati, što znači da će redovita smjenska nastava u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina u Rabu započeti prema ustaljenom rasporedu: A smjena ujutro, B smjena popodne.

Rab danas oglas

 

Sindikatima su vladajući ponudili povećanje koeficijenata za 3% od 1. prosinca 2019., a koje će se osjetiti na plaći za siječanj. Drugo povećanje koeficijenta za 1% bit će od 1. lipnja 2020. godine, a treće povećanje koeficijenata za 2% dogodit će se od 1. siječnja 2021. godine. U četvrtak će Vlada promijeniti Uredbu o koeficijentima u skladu s ovim dogovorom.

 

Istom dinamikom mijenja se plaća nenastavnom osoblju, ali kroz dodatke i poseban sporazum. Izuzetak su tajnici, računovođe i ravnatelji čiji će se status također riješiti kroz Uredbu o koeficijentima.

 

Uz navedeno, na razini Vlade usvojit će se akcijski plan o rješavanju problema nasilja u školama te problem anonimnih prijava, što su nastavnici također tražili na velikom prosvjedu 25. studenog. Branimir Mihalinec, čelnik srednjoškolskog sindikata istaknuo je kako Vladi jamče socijalni mir u vrijeme trajanja ovih sporazuma.

– “Od sutra je štrajk zaustavljen, sutra se učenici, nastavnici, učitelji, nenastavno osoblje svi vraćaju na svoja mjesta. Imamo apsolutno povjerenje u premijera i u Vladu da će u četvrtak donijeti odluku ovakvu kako smo se dogovorili”, rekao je Mihalinec.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime