Home Vijesti Blagdan sv. Nikole obilježen na čitavom otoku Rabu

Blagdan sv. Nikole obilježen na čitavom otoku Rabu

0
Blagdan sv. Nikole obilježen na čitavom otoku Rabu

Foto: RabDanas

 

Tim povodom negdje iza 9.00 sati, s brodice “Maslina”, uz zvuke melodije „Put u vječnost” u izvedbi Ivana Mila Šegote, vijenac su u more, nedaleko otočića Školjića, položili; Kristijan Grce, lučki kapetan Ispostave Rab i Nenad Šimičić, predsjednik Udruge kapetana otoka Raba i zapovjednik na trajektima Rapske plovidbe. Po povratku u luku, u 10.00 sati pred crkvicom sv. Nikole, pored Gradske lože, služena je misa, nakon koje je uslijedilo uobičajeno blagdansko druženje.

Rab danas oglas

 

 

Blagdansko druženje svih kojima je more pri srcu

Uz Rapsku plovidbu ovo tradicionalno rapsko obilježavanja blagdana sv. Nikole organiziraju Grad Rab, Lučka uprava Rab, TZG Raba i drugi, a svoj su neizostavan dio u pripremi domaćih delicija od plodova mora dali i vrijedni članovi Sportskog ribolovnog društva „Dolin” iz Barbata, Sportskog ribolovnog društva „Tunera” iz Supetarske Drage i Društva sportske rekreacije “Kampor”, uz logističku pomoć osoblja restorana “Velum”. Uz prezentaciju novootisnutog plovnog reda Rapske plovidbe za 2020. godinu, na blagdan sv. Nikole nije izostala ni prigodna donacija rapskog brodara Dječjem vrtiću Pahuljica.

 

 

Sv. Nikola doplovio do Raba

Istoga jutra, u organizaciji Grada Raba, POU Rab, Dječjeg vrtića “Pahuljica” i Osnovne škole Ivana Rabljanina, sveti je Nikola obišao i svu djecu otoka Raba, a glavni događaj odigrao se na Trgu Municipum Arba gdje je sv. Nikola doplovio brodicom i iskrcao se na rivi dočekan aplauzima i razdraganim povicima brojne djece. Uz zvuke božićnih skladbi u izvedbi članova Limene glazbe DVD-a Rab, program je nastavljen na adventskoj pozornici, a vodio ga je vješti vrtićki dvojac; Tita Gracia Purić i Jakov Harabajza, uz asistenciju odgajateljice Mladenke Frankić. Prigodni programi povodom dočeka sv. Nikole organizirani su i u svim područnim odjelima Dječjeg vrtića “Pahuljica” te područnim školama Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab.

 

 

Blagoslov brodica u Loparu

Svečano je bilo i na drugom kraju otoka, u Općini Lopar. Tamo je održana tradicionalna zavjetna procesija brodicama do prekrasne kamene crkvice svetog Nikole na rtu Sorinj, koja je sagrađena davne 1447., a obnovljena 2012. godine. Nakon služene svete mise i blagoslova brodica uslijedilo je i prigodno druženje hodočasnika.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime