Home Vijesti Trodnevna duhovna obnova u Rabu – Glas šutnje

Trodnevna duhovna obnova u Rabu – Glas šutnje

0
Trodnevna duhovna obnova u Rabu – Glas šutnje

Foto: Piše: Ruža Kaštelan (foto: Sanjin Badurina Piloto)

 {gallery}Duhovna u Rabu 2019{/gallery}

 

Rab danas oglas

I naša razmišljanja, razmatranja polaze od svakidašnjih problema, poteškoća, napetosti, nesigurnosti, traženja i žele biti poticaj za dublje i bolje angažiranje u duhovnom životu, za sebe, za naše obitelji, za svijet koji od nas očekuje mnogo, možda puno više i bolje od onoga što jesmo i što činimo.

Kao na filmu. Situacija je mnogo teža i kriza je mnogo dublja nego što mi mislimo i vrednujemo. Mislim da je u pitanju ne samo duhovnost, nego sam čovjek, njegova ravnoteža sa samim sobom, sa svijetom, s drugima… I zato je mons. Mladen Mrakovčić, dekan rapskog dekanata, pozvao vlč. Silvia Španjića, župnika Nerezina s otoka Cresa kako bi od 3. do 5. prosinca održao duhovnu obnovu u Rabu, kako bi potaknuo nadu u ovom beznadnom svijetu, kako bi uskladili svoj hod s istinom, kako bi na svojim visinama prihvatili glas šutnje.

 

Progovorio je o obitelji danas koja prolazi kroz pustinje, kroz tamne klance, kroz vatru i vodu, kroz nevolje, ali : „Prošli smo kroz oganj i vodu, onda si pustio da odahnemo.“ Bog je uvijek s nama na našem putu i vodi nas u slobodu, što govori i psalmista. Govorio je vlč. Silvio Španjić o putevima Božje milosti, o perfidnoj zloći i djelovanju zla, ali i o snazi Božjeg blagoslova i molitve.

 

Živjeti, vjerovati, ljubiti i svjedočiti baš u ovom i ovakvom svijetu

Tri su nam mogućnosti dane u ovoj nezaustavljivoj bujici vremena kao spas, trenutak predaha, nepogrešivi lijek: poniznost, kao odgovor protiv oholosti i prepotentnosti; praštanje, kao svakidašnja potreba i iskustvo koje onda nudimo drugima; i ljubav, kao najveću snagu preokreta, zahvata i promjene među ljudima.

 

Sudjelovanje u trodnevnoj duhovnoj obnovi nisu propustili ni svećenici ostalih župa u Rabu pomažući, jer ljubav, kako bi bila autentična, ne treba biti izvanredna, nego ustrajna, kao kapi ulja za svjetiljku. Autentična ljubav je uvijek žrtva, darivanje. Živjeti – vjerovati – ljubiti – svjedočiti baš u ovom i ovakvom svijetu, to je naše veliko zvanje i poslanje. I naša razmišljanja, razmatranja polaze od svakidašnjih problema, poteškoća, napetosti, nesigurnosti, traženja i žele biti poticaj za dublje i bolje angažiranje u duhovnom životu, za sebe, za naše obitelji, za svijet koji od nas očekuje mnogo, možda puno više i bolje od onoga što jesmo i što činimo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime