logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 12 Prosinac 2019 08:31

Započela suradnja Druge gimnazije Varaždin i SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Napisao/la Margarita Čutul
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Izaslanstvo Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, pod vodstvom ravnateljice Anke Bišić, boravilo je od 4. do 6. prosinca u gradu Varaždinu gdje je sudjelovalo u aktivnostima u sklopu projekta "Učinkovito učenje i poučavanje - obrazovna perspektiva i povezivanje regija unutar Republike Hrvatske", čime je ujedno započela i suradnja rapske škole s Drugom gimnazijom Varaždin.

 

Prvi dan projekta bio je rezerviran za obilazak Adventa u Varaždinu, a u četvrtak, 5. prosinca, izaslanstvo rapske srednje škole primio je gradonačelnik Varaždina dr. sc. Ivan Čehok, u društvu zamjenika župana Varaždinske županijeTomislava Paljka te preč. dr. Marija Kopjara, kanonika i predstojnika Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu Varaždinske biskupije. Istoga dana posjetili su Gradski muzej Varaždin i Entomološki muzej uz stručno vodstvo, upoznavši se s poviješću i bioraznolikosti baroknoga grada i njegove okolice.

 

Završnog dana susreta rapski su profesori hospitirali na nastavi srodnih predmeta u Drugoj gimnaziji Varaždin, razmijenjujući iskustva u provođenju eksperimentalnog programa "Škola za život", a na kraju je uslijedila evaluacija prvog susreta dviju škola i planiranje daljnje suradnje. Uzvratni posjet, na obostranu radost, zakazan je na Rabu u svibnju 2020..

Pročitano 1189 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1