Home Vijesti U trećem nastavku zaključena 18. Sjednica GV Raba

U trećem nastavku zaključena 18. Sjednica GV Raba

0
U trećem nastavku zaključena 18. Sjednica GV Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Najvjerojatnije zbog jutarnjeg termina održavanja, trećem dijelu sjednice Gradskog vijeća prisustvovalo je samo 9 od ukupno 15 vijećnika, no i ta je brojka bila sasvim dovoljna za kvorum. Iz redova oporbe sjednici je nazočio samo vijećnik Ivan Matahlija (SDP), koji je jedini svojim pitanjima potaknuo raspravu po dvije točke dnevnog reda.

Rab danas oglas

 

Sjednica je započela 11. točkom dnevnog reda u kojoj se raspravljalo o Prijedlogu Programa utroška dijela boravišne pristojbe namijenjene poboljšanju sadržaja boravka turista na području Grada Raba za iduću, 2020. godinu. Za tu namjenu, prema informaciji pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, gospodarstvo i turizam Ines Pulić, određen je iznos od 1,652.600 kuna, koji se planira utrošiti na; sufinanciranje organizacije kulturnih manifestacija u iznosu od 200.000,00 kn, zračnog prijevoza u iznosu od 80.000,00 kn, brodske linije Rab-Lun-Rab u iznosu od 23.000,00 kn, pomorske linije Barbat-Banjol-Rab u iznosu od 200.000,00 kn, 2. tima HMP u iznosu od 270.000,00 kn, zatim na sufinanciranje prigodne manifestacije u iznosu od 119.600,00 kn i sufinanciranje Rabske fjere u iznosu od 760.000.00 kn.

Oporbeni vijećnik Matahlija svojim je pitanjem zatražio dodatno obrazloženje koje su to prigodne manifestacije na koje se planira utrošiti 119.600 kuna.

Odgovorio mu je gradonačelnik Nikola Grgurić kazavši kako će kroz predloženi program transfera dijela boravišne pristojbe novac biti usmjeren na poboljšanje boravka turista u destinaciji, ne samo podizanjem razine opremljenosti, već i organizacijom manifestacija i događanja kojima Grad, kroz Pučko otvoreno učilište, zapravo kreira i posebne motive dolaska na otok.

– „Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba u jednoj sinergiji i namjenskom trošenju financija koje smo dobili na upravljanje stoji iza najboljeg turističkog događaja godine Rabske Fjere, iza Rab Jazz festivala, Kantuna, Festivala istraživačkog filma, a evo u tijeku je i peti po redu Najljepši otočni advent koji traje mjesec dana i koji je samim tim financijski i organizacijski čak zahtjevniji od Fjere“, poručio je Grgurić koji je na kraju svojeg odgovora posebno čestitao ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarini Ribarić i svim zaposlenima, na izvrsno odrađenom poslu u organizaciji nekoliko, kako je kazao, stožernih manifestacija otoka i Grada Raba.

 

Program utroška dijela boravišne pristojbe za 2020. godinu, baš kao i većina drugih točaka dnevnog reda, usvojen je s osam glasova za i jednim suzdržanim glasom. Istim omjerom glasova usvojeni su i: Prijedlog I. izmjena i dopuna Programa javnih potreba Grada Raba u kulturi za 2019., Prijedlog I. izmjena i dopuna Programa javnih potreba Grada Raba u sportu za 2019., a prihvaćen je i Prijedlog Programa utroška dijela boravišne pristojbe namijenjene poboljšanju boravka turista na području grada Raba za tekuću 2019. godinu, s iznosom od 1.553.480 kuna.

 

U ovom trećem nastavku, kojim je zaključena 18. Sjednica Gradskog vijeća Raba, usvojen je Zaključak i prijedlog Odluke o razriješenju i izboru članice Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Raba, kojom je dužnosti razriješena dosadašnja članice Komisije Lorena Staničić zbog stavljanja mandata članice Gradskog vijeća u mirovanje iz osobnih razloga, a na njezino je mjesto u Komisiju izabrana vijećnica Martina Kordić.

 

Do kraja rada sjednice prihvaćeno je Izvješće o radu i Financijsko izvješće Gradskog društva Crvenog križa Rab za 2018. godinu kao i Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Grada Raba za 2019., te Prijedlog godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Raba za 2020. godinu. Osim toga, jednoglasno su donijete Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Grada Raba za razdoblje od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2023.

 

U dijelu sjednice u kojem se raspravljalo o Izvješću o radu Gradskog društva Crvenog križa, gradonačelnik Nikola Grgurić iskoristio je priliku i posebno pohvalio rad ove humanitarne organizacije na Rabu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime