logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 23 Prosinac 2019 07:51

U sklopu projekta „Gradim svoj svijet“ u Loparu okončan ciklus radionica lončarstva za školsku djecu

Napisao/la CZK Lopar
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
U sklopu projekta „Gradim svoj svijet“ u Loparu okončan ciklus radionica lončarstva za školsku djecu Foto: CZK Lopar

U sklopu projekta „Gradim svoj svijet“, koji CZK Lopar provodi 4. godinu zaredom, u Loparu je okončan ciklus radionica lončarstva za školsku djecu.

 

Centar za kulturu Lopar od 2017. godine proveo je nekoliko ciklusa radionica iz područja osnova izrade keramike u kojima su sudjelovali prvenstveno srednjoškolci i odrasli. Ove godine, u sklopu programa „Gradim svoj svijet“ koji je proveden uz potporu Primorsko-goranske županije i Općine Lopar, radionice lončarstva prilagođene su djeci mlađeg uzrastu te je tijekom studenog i prosinca u Područnoj školi Lopar održano 6 radionica za učenike 3. i 4. razreda. Kroz druženje djeca su upoznata s postupkom izrade keramičkog posuđa; s osnovnim principima oblikovanja glinenih zdjela rukama i lončarskim kolom, oslikavanjem, glaziranjem i paljenjem u posebnim pećima.

 

Projekt „Gradim svoj svijet“ Centar za kulturu Lopar pokrenuo je prije četiri godine te je u suradnji sa školom i vrtićem proveden niz vrlo uspješnih radionica kojima se nastoji djecu od malih nogu senzibilizirati za različite umjetničke izričaje i potaknuti ih na kreativno izražavanje

Pročitano 915 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1