Ispiši ovu stranicu
Utorak, 24 Prosinac 2019 07:44

Zajedništvom i dobrom voljom do uprizorenja predivninih živih jaslica u Banjolu

Napisao/la Snježana Turković
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Zajedništvom i dobrom voljom do uprizorenja predivninih živih jaslica u Banjolu Foto: Ivo Šubić (Rabpix)

Unatoč mnogim nedaćama i do posljednjih trenutaka strahovanja zbog vremenskih neprilika , ipak smo i ove godine uspjeli uprizoriti žive jaslice u Banjolu.

 

Na oduševljenje brojne publike, uz pravu logorsku vatru, krčmara, pastira, dva magarca pod bajkovitim dekorativnim osvjetljenjem, uz živu glazbu i ples anđela s bakljama, malom su se Isusu, kojeg je savršeno "odglumila" petnaestomjesečna Rita, došla pokloniti tri mudraca „s Istoka” prateći betlehemsku zvijezdu repaticu...

 

Uprizorenje živih jaslica u Banjolu, s namjerom da to postane lijepa tradicija, prošle godine inicirala je samozatajna časna Josipa. Izvrsna međusobna suradnja djece i učiteljica Područne škole u Banjolu s djecom i odgajateljicama područnog vrtićkog odjeljenja Perlice iz Banjola doprinijela je da zajedničkim snagama, dobrom voljom i radošću i ove godine ožive jaslice.

 

Rapski branitelji pomogli su sagraditi prekrasnu štalicu, stolarski obrt TO napravio je jasle, a roditelji djece potrudili su se oko potrebnih detalja, prekrasnih kostima i scenografije. Dundovo d.o.o. je sve to dodatno ukrasilo rasvjetom, Zdravko Ribarić Pavica pobrinuo se za tehniku.

 

Nakon uprizorenja jaslica u prostoru Škole uslijedila je mala prigodna zakuska, za koju su hranu i piće zajednički osigurali Mjesni odbor Banjol i roditelji vrtićke i školske djece.

 

Foto: Ivo Šubić

 

Nadamo se da smo ovim živim jaslicama barem malo uspjeli približiti veličinu i radost Božića kojem idemo ususret. Dopustimo Isusu da se ovog Božića doista rodi u nama, u našim obiteljima te da nam srrca ispuni ljubav..

 

Ovim putem želimo zahvaliti prije svega našoj djeci koja su neumorno s velikim strpljenjem i radošću uvježbavala svoje uloge.

 

Zahvaljujemo našim ravnateljicama Anamariji Šarin i Sanji Grozdanić na podršci, Gradu Rabu, Pučkom otvorenom učilištu, Mjesnom odboru Banjol, braniteljima, Dundovu, Grafičkom obrtu DM, Biserki i Slavku Perkić, Zdravku Ribariću -Pavu, obitelji Debelić, mami Anamari Pjaža -Mikelić, Ivi i Mariu Fafanđel, Mladenu i Ivi Guščić i Ivu Šubiću na prekrasnim fotografijama.

Pročitano 1480 puta