logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 24 Prosinac 2019 11:58

Suncem okupano radosno badnje jutro u rapskoj luci

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Suncem okupano radosno badnje jutro u rapskoj luci Foto: Hrvoje Hodak

Tradicionalno druženje na badnje jutro petog po redu “Najljepšeg otočnog adventa”, ponudilo je Rabljanima i njihovim gostima na Trgu Municipium Arba, osim obilja dugo očekivanog sunca, i bogatu gastro ponudu ostvarenu u suradnji s Udrugom Komin, ŠRK Dolin, DŠR Kampor te ŠRK Tunera, dok se za glazbeni dio programa i dobro raspoloženje pobrinula grupa Insula!

 

Djed Božićnjak sletio padobranom na Novu rivu

Naravno, djeca su najprije u velikom broju pohrlila na Novu rivu, gdje je pozdravljen velikim pljeskom, nešto iza 10 sati padobranom sletio Djed Božićnjak iz daleke Laponije.

Prekrasna je to tradicija rođena u suradnji padobranaca Areokluba Cumulus, Turističke zajednice grada Raba i Moto Mrazova iz redova rapskih „Arba Ridersa“, koji su kao dokazani prijatelji djece, svake godine Djedu Božićnjaku od velike pomoći.

Nakon pozdravnog obraćanja djeci s rapske adventske pozornice Djed Božićnjak i njegovi veseli pomagači smjestili su se na klupicu ispod bora gdje su darivali najmlađe.

 

Sadnice maslina za 31 novovjenčani par

Prema lijepom rapskom običaju one nešto starije, točnije 31 novovjenčani par na Rabu u 2019. godini, na badnje je jutro sadnicama maslina darivao rapski gradonačelnik Nikola Grgurić.

Nakon srdačnih božićnih čestitki i najljepših želja u daljnjem zajedničkom životu, druženje je nastavljeno na Trgu Municipium Arba uz kušanje bogate gastro ponude u režiji članova Udruge Komin, ŠRK Dolin, DŠR Kampor i ŠRK Tunera.

Pročitano 2749 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1