logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 29 Prosinac 2019 09:32

Tradicionalni božićni koncert rapskih klapa i zbora u crkvi UBD Marije u Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Tradicionalni božićni koncert rapskih klapa i zbora u crkvi UBD Marije u Rabu Foto: Ivo Šubić (Rabpix)

Tradicionalni Božićni koncert u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Raba, Turističke zajednice Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta Rab i Župnog ureda Rab održan je u petak 27. prosinca u rapskoj ex-katedrali - crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Foto: Ivo Šubić (Rabpix)

 

Publiku u dupkom punoj crkvi na samom je početku pozdravio zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin koji je pritom posebno zahvalio zboru, klapama i njihovim voditeljima što su rapskoj publici u ovo vrijeme zajedništva pripremili još jedan tradicionalni koncert poželjevši da se radost božićnog vremena nastani i što dulje zadrži u srcima sviju.

 

Pod voditeljskom palicom prof. Tatjane Zorić, koncert su otvorili članovi Mješovitog zbora Refuli kojima su se u skladbi "Tiha noć" pridružile Zara Paparić na mandolini i Katarina Paparić Ćopić na klavijaturama. Nakon "Refula" topli božićni ugođaj svojim su glasovima nastavile graditi klape Eufemija, Sozal, Rab i Užanca s voditeljem Miljenkom Vidasom Keryjem te Anima Arbae i Krijanca koje vodi Sveto Popović.

 

Jednosatni program kulminirao je zajedničkom klapskom izvedbom triju pjesama: U SE VRIME GODIŠĆA, u obradi Ljube Stipišića Delmate, uz dirigiranje prof Lući Vrtodušić, te NA NOGE USTANTE, u obradi Joška Ćalete i DOBRA VEČER BOG DA, u obradi Ljube Stipišića Delmate pod dirigiranjem maestra Miljenka Vidasa Keryja. Ovoj posljednjoj skladbi, kao što je publiku podsjetio maestro Miljenko Vidas, rapske je klape podučio nezaboravni maestro Ljubo Stipišić te je ova izvedba dijelom bila posvećena i njemu.

 

Uz čestitke i najbolje želje za Božićne blagdane koncert je završio, no druženje izvođača se nastavilo na Trgu Municipium Arba.

Pročitano 2266 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1