logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 31 Prosinac 2019 10:26

Tunerine osebujne žive jaslice božićnim duhom ispunile gradski park Dorku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Tunerine osebujne žive jaslice božićnim duhom ispunile gradski park Dorku Foto: Petar Lupić

Već šestu godinu zaredom Udruga SRK "TUNERA" iz Supetarske Drage uprizoruje po mnogočemu posebne žive jaslice, a po četvrti puta Rabljani su ih mogli vidjeti i doživjeti u prekrasnom ambijentu gradskog parka Dorka.

Foto: Petar Lupić

Oko četrdesetak članova ove vrlo aktivne i vrijedne rapske udruge na osebujan je način „oživjelo“ tračak povijesti, te su svojim živopisnim odorama i kostimima, starim alatima, uz proplamsaje vatre i prigodne pjesme, pred mnogobrojnim posjetiteljima, “Dorku” ispunili božićnim duhom.

 

Ove su godine Svetu Obitelj uprizorili Martina i Dino Tariba sa svojom kćerkicom Gitom, a u pratnji im je bio, već dobro uigran i djeci omiljen sudionik jaslica, magarac Čarli vlasnika Željka Dumića. Tri kralja koja su pohodila melnog Isusa odigrali su Joško Kordić, Milivoj Vidas i Predrag Šimac.

Božićne pjesme vodile su Ankica Plješa i Lidija Žic uz pomoć maestra Miljenka Vidasa Kerija, a posebna rapska božićna atmosfera stvorena je pjesmama “Veseli se Majko Božja” i “U se vrime godišta” koje su pastrice i pastiri otpjevali “po starinsku”.

Pročitano 1993 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1