logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 31 Prosinac 2019 16:03

Tri Rabljanke i jedan Austrijanac tradicionalnim kupanjem na „Škveru“ zaključili 2019.

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Tri odvažne rapske kupačice, Đurđa Španjol Peršić, Natali Lukačević i Anka Milivojević, kojima se ovoga puta na poznatom rapskom gradskom kupalištu „Škver“ pridružio i jedan gost iz Austrije, gospodin Alois Stritzinger – obavile su na Silvestrovo, točno u podne, svoje tradicionalno novogodišnje kupanje u moru.

 

 

Inače, austrijska obitelj Stritzinger već više od 20 godina, u dvije generacije, redovito posjećuje Rab, odsjedajući kod obitelji Ribarić iz Palita, a ove su godine po prvi puta odlučili doći zimi pa je gospodin Alois odmah iskoristio priliku sudjelovati u novogodišnjem kupanju. To mu se toliko dopalo da je već najavio svoj ponovni dolazak i iduće godine, a tada će mu se u zimskom kupanju pridružiti i supruga.

 

Rapskim kupačicama ulazak u more tijekom zime nije nikakva novost, njima naime sezona kupanja traje tijekom čitave godine, a novogodišnje kupanje ima tek simbolični karakter oproštaja s godinom koja je iza nas. Naravno nakon kupanja svi su se počastili uz pripremljene kolače i topli napitak.

 

Na kraju posebnu čestitku treba uputiti gospođi Đurđi Španjol Peršić kojoj je ovogodišnje novogodišnje kupanje bilo 28. po redu u isto toliko godina.

Pročitano 2467 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia