Home Vijesti Rab će u Novu 2016. otklizati s Danijelom Martinović

Rab će u Novu 2016. otklizati s Danijelom Martinović

0
Rab će u Novu 2016. otklizati s Danijelom Martinović

Foto: RabDanas

Program na otvorenom i povratak gradu

Zbog ne baš dobrog iskustva s dosadašnjim božićno-novogodišnjim šatorima, najveći dio događanja ove godine planiran je na otvorenom pa će tako sama pozornica biti leđima naslonjena na zgradu Turističke zajednice, a na morskoj strani Trga Municipium Arba bit će postavljene 4 prigodne tipske kućice (2,8×1,5m) na kojima će se nuditi ugostiteljske usluge (slastice, kuhano vino). Najveća novost, u odnosu na prijašnje adventske dane u gradu, jest po prvi puta na otoku Rabu postavljeno klizalište i program koji će se vezivati uz taj prostor te, kako kažu organizatori, izvrstan izbor izvođača za sam doček Nove 2016, Rabljane će naime te najluđe noći u godini zabavljati Danijela Martinović. Doduše, želja organizatora bila je da i samo klizalište bude na otvorenom, no ono će zbog blizine i utjecaja mora ipak morati biti natkriveno. Obzirom da će klizališna površina dimenzija 20x10m biti od pravoga leda, samo klizalište morat će biti natkriveno nešto većim šatorom.

Prometovanje vlakića i besplatan parking u gradu

Od 21.-31. prosinca božićno-novogodišnji vlakić će kao i prethodnih godina prometovati od sportske dvorane do Nove rive u vremenu od 9-12 i od 16-18 sati. Vlak je besplatan za sve zainteresirane, dakle ne samo za djecu. Također je odlučeno da će u tom periodu i parkiranje automobila u gradu biti besplatno.

Rab danas oglas

Ovoga puta, upravo zbog bogatije i gušće ponude sadržaja u gradu, ali ponajviše zbog samog klizališta, očekuje se da će i interes za vožnjom božićno-novogodišnjim vlakićem biti pojačan.

Sam božićno novogodišnji program je poprilično sadržajan i započinje 2. prosinca koncertom učenika Glazbene škole I.M. Ronjgova – područni odjel Rab, koji će se održati u Kinu Rab s početkom u 18 sati. Slijede dani ususret sv. Nikoli pa će već 3. prosinca najmlađi moći uživati u čak 3 izvedbe predstave „Vrtuljak“ Teatra Oz.

Sv. Nikola je u dogovoru s organizatorima božićno-novogodišnjeg programa odlučio svoje poklone djeci podijeliti u petak 4. prosinca.

Na sam blagdan sv. Nikole, 6. prosinca, Udruga Uliks sprema izložbu radova svojih članova pod tematskim naslovom „Rapska zima“. Istoga dana planira se i postavljanje božićnog drvca na Trgu Municipium Arba, za koji još treba odrediti mikrolokaciju.

Dođite na klizanje u grad

14. prosinca tradicionalno će se postavljati jaslice u Gradskoj loži, a dan kasnije, dakle 15. prosinca po prvi će se puta za javnost otvoriti klizalište koje će na Trgu Municipium Arba ostati sve do 10. siječnja 2016. Unutar klizališta, uz iznajmljivanje klizaljki (u ponudi će biti 70-ak pari klizaljki) nastojat će se napraviti i atraktivna svjetlosna koreografija uz školu klizanja i glazbeni program u suradnji s rapskim DJ-evima.

U četvrtak 17. prosinca u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani moći ćemo pogledati predstavu Dječjeg vrtića Pahuljica “Sanjam bijeli Božić”, a u subotu 19. prosinca u Kinu Rab, s početkom u 18 sati, održat će se svečana skupština Udruge rapskih samostreličara povodom 20 godina postojanja Udruge.

U Kinu Rab će se 22. prosinca s početkom u 18 sati održati tradicionalni božićni koncert učenika Glazbene škole I. M. Ronjgova, PO Rab.

Udruga Mocira kao organizator već koordinira Adventskim sajamskim danima u Poslovnom centru Mali Palit, na Adventskim sajamskim danima (svaki petak i subota u prosincu) sudjeluju brojne rapske udruge (Komin, Tunera, Udruga žena iz Mundanija, Lavandere), a pridružile su im se i Osnovna škola Ivana Rabljanina Rab te Psihijatrijska bolnica Rab.

Žive Jaslice i Djed Božićnjak padobranac

23. prosinca u suradnji s Udrugom Tunera ponovno će se upriličiti žive jaslice koje bi ove godine mogle doći i do Trga Municipium Arba uz prigodno sudjelovanje zborova.
Djed Božićnjak opet će na Rab pasti s neba.

Na sam Badnjak, 24. prosinca u 10 sati, Djed Božićnjak padobranac, u suradnji s Aeroklubom Cumulus, sletjet će na Novu rivu gdje će ga dočekati njegovi neizostavni pomagači – rapski moto mrazovi okupljeni oko Moto kluba “Arba Riders”.

Istoga prijepodneva na Trgu Municipium Arba bit će upriličena i podjela sadnica maslina parovima vjenčanima u 2015. godini, a očekuje nas i bogata tradicionalna gastro ponuda ribljih specijaliteta u koju će biti uključene Udruge Dolin, Komin, Tunera, DŠR Kampor i Imperial d.d., sve to uz taktove benda “Venus”.

Na sam Božić bit će mirno, no već na Stipanje, 26. prosinca u 16.30 h, na klizalištu će biti odigrana predstava na ledu Klizačkog kluba Medo.

27. prosinca na programu je tradicionalni božićni koncert rapskih klapa u katedrali Uznesenja Marijina na kojem će nastupiti klapa Sozal (ž), Eufemija (m), Rab (m) i gosti; klapa Sv. Marin (m) i klapa Užanca (ž) iz Lopara. 

Danijela Martinović za vedriji ulazak u 2016.

Za kraj, kao što smo već rekli, uz silvestarki kulturno-zabavni program koji na Trgu počinje već u 10 sati, i tradicionalnu gastro ponudu, sve koji se odluče za rapski doček na otvorenom zabavljat će grupa „Znak“ i zvijezda večeri Danijela Martinović. 

Čitav ovaj program vrijedan preko 400.000 kuna bit će ovih dana još dodatno upotpunjen i koordiniran s ugostiteljima, hoteljerima, mjesnim odborima, turističkim vodičima, a direktor ureda TZG Raba još je jednom istaknuo kako su se pri realizaciji ovakvog programa vodili nastojanjem da se barem kroz ovih 25 adventskih dana Rabljani vrate svome gradu te je pozvao sve one koji još nisu odlučili gdje će biti za Novu godinu da dođu na Trg Municipium Arba i da u što većem broju zajedno i u veselju dočekaju ponoć.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime