logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 28 Siječanj 2020 15:33

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Raba u 2020. godini

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Raba u 2020. godini Foto: Hrvoje Hodak

Objavljujemo Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Raba u 2020. godini kojeg nam je dostavila Komisija za obilježavanje obljetnica, pripremu proslava i kulturnih manifestacija i za društvena priznanja pri Gradskom vijeću Grada Raba.


 

REPUBLIKA HRVATSKA
PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
GRAD RAB
GRADSKO VIJEĆE
Komisija za obilježavanje obljetnica, pripremu proslava i kulturnih manifestacija i za društvena priznanja

 

  • KLASA: 610-02/20-01/01
  • URBROJ: 2169-01-02/3-20-2

Rab, 28. siječnja 2020. 

 

Na temelju članka 20. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Raba (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 27/09, 13/13, 31/13-pročišćeni tekst 23/14 i 4/18) i članka 16. Odluke o javnim priznanjima Grada Raba (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 14/06 i 2/10), Komisija za obilježavanje obljetnica, pripremu proslava i kulturnih manifestacija i za društvena priznanja Gradskog vijeća Grada Raba, na sjednici održanoj dana 25. siječnja 2018. godine, utvrđuje i objavljuje

 

JAVNI POZIV

ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA RABA U 2020. GODINI

 

Statutom Grada Raba (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 27/09, 13/13, 31/13-pročišćeni tekst i 19/15) propisano je da se povodom DANA GRADA RABA, 09. SVIBNJA-DANA POBJEDE (DIES VICTORIAE) dodjeljuju javna priznanja Grada, i to:

  • PROGLAŠENJE POČASNIM GRAĐANINOM GRADA RABA
  • NAGRADA GRADA RABA
  • PLAKETA GRADA RABA
  • NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO GRADA RABA i
  • GRB GRADA RABA

Priznanja se dodjeljuju fizičkim i pravnim osobama sa prebivalištem, odnosno sjedištem u Gradu Rabu, građanima Republike Hrvatske ili druge države koji nemaju prebivalište u Gradu Rabu te inozemnim i tuzemnim pravnim osobama koje nemaju sjedište na području Grada Raba.

 

Godišnje se dodijeljuje najviše pet javnih priznanja, a istoj se fizičkoj ili pravnoj osobi javno priznanje može dodijeliti jednom u deset godina.

 

Godišnje se može samo jedna osoba proglasiti počasnim građaninom Grada Raba i može se dodijeliti samo jedna Nagrada Grada Raba, jedna Plaketa Grada Raba, jedna Nagrada za životno djelo Grada Raba i samo jedan Grb Grada Raba.

 

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Raba, Plakete Grada Raba, Nagrade za životno djelo Grada Raba i Grba Grada Raba imaju članovi Gradskog vijeća, Gradonačelnik Grada Raba, vijeća mjesnih odbora, udruge građana te pravne osobe sa sjedištem na području Grada Raba i građani sa prebivalištem na području Grada Raba.

 

Pravo podnošenja prijedloga za proglašenje Počasnim građaninom Grada Raba imaju članovi Gradskog vijeća i Gradonačelnik Grada Raba.

 

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja Grada Raba podnosi se u pisanom obliku, a pisani prijedlog mora sadržavati slijedeće podatke: ime i prezime, odnosno naziv te prebivalište ili sjedište podnositelja prijedloga, ime i prezime predložene fizičke osobe ili naziv pravne osobe na koju se prijedlog odnosi uz navođenje osnovnih podataka o predloženoj osobi, naziv javnog priznanja i područje za koje se se prijedlog podnosi te iscrpno obrazloženje prijedloga, odnosno postignuća i doprinosa za koje se predlaže dodjela javnog priznanja.

 

Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Raba donosi Gradsko vijeće Grada Raba na temelju prijedloga ove Komisije i to na način da se o svakom pojedinom prijedlogu glasuje odvojeno.

 

Kako nam predstoji Dan Grada Raba pozivamo vas da se uključite u predlaganje pojedinaca i pravnih osoba za dodjelu priznanja te da vaše cijenjene prijedloge s obrazloženjem i naznakom vrste priznanja dostavite ovoj Komisiji do 28. veljače 2020. godine (petak) putem pisarnice Grada Raba, Trg Municipium Arba 2, s naznakom: ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA RABA.

 

Predsjednik Komisije Nikica Španjol, v.r.

Pročitano 2211 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1