logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 29 Studeni 2015 12:23

Vrijeme je Došašća, progledajmo srcem!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Vrijeme je Došašća, progledajmo srcem! Foto: Hrvoje Hodak

Prva je nedjelja Došašća, ili Adventa, početak je nove liturgijske godine. Vrijeme je pojačane duhovne introspekcije kada na daleko jači način uviđamo da jednostavno ne možemo uživati u slobodi bez odgovornosti, užitku bez morala, primanju bez darivanja, časti bez uvažavanja, informacijama bez svrhe, dobrim djelima bez skrovitosti, vjeri bez razuma, znanju bez mudrosti, inteligenciji bez poštovanja, ljubavi bez Boga i bližnjega, razumu bez vjere. (navjestenje.hr)

I današnja je propovjed vlč. Krunoslava Borasa, barbatskog župnika, progovarala o dominantnom ljudskom neshvaćanju pravog smisla ljudske slobode, o slabašnom svjetlu tek jedne adventstke svijeće naspram zasljepljujućim svjetlima okićenih gradova, trgovačkih centara, televizijskih studija...

"Danas smo zbunjeni oko toga što je istina. Pravda nam je postala nepravda, laž je postala moć, ljudska je mišica uzela glavnu riječ, a ne srce i razum. Pravdu smo utamničili... Borimo se za slobodu, a mi sve zarobljeniji.

Vratite malo povjerenja u svoj osobni duhovni život. Uputite se tražiti svijetle točke svojeg života i molimo se da se ove svijeće upale najprije u nama...

Zapalite ih kao znak - nešto se mora događati

Odluka je korak, akcija. Božić je akcija, jer gosta se ne dočekuje skrštenih ruku.

Sve izviruje, sve je budno. To je Došašće, ali u duhovnom smislu. Naša je zadaća žišku svjetla donositi tamo gdje je mrak.

Tražimo svijetle točke kroz ovo Došašće. Kroz vjeru, kroz molitvu, kroz sv. misu i odricanje. Progledajmo srcem."

Pročitano 1474 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1