Home Vijesti Bodovno siromašan natjecateljski tjedan za MNK Rab

Bodovno siromašan natjecateljski tjedan za MNK Rab

0
Bodovno siromašan natjecateljski tjedan za MNK Rab

Foto: RabDanas

 

No, krenimo redom. Kako smo prethodno i spomenuli seniori su ugostili MNK Otočac i odigrali, po svemu viđenom, do sada najlošiju utakmicu u prvenstvu. Ne znamo da li je razlog umor od napornih priprema koje su odradili nekoliko dana ranije ili se razlog loše igre krije u nečemu drugome, ali ono što su igrači prezentirali u srijedu nije bilo na razini dosadašnjih igara.

Rab danas oglas

 

MNK RAB – MNK OTOČAC 2:6 (0:4)

Domaći igrači krenuli su u utakmicu vidno nesigurni i mlaki u duelima. Lopta je bila spora, pasevi netočni i bilo je pitanje trenutka kada će gosti, koji su pokazali poletnu i brzu igru, uspjeti postići pogodak. To se dogodilo u 9. minuti kada najbolji igrač utakmice Mihael Eldić postiže pogodak za 0:1. Samo minutu kasnije gostujući igrač Smolčić postiže pogodak za 0:2. Domaća klupa reagira jednominutnim odmorom kako bi se konsolidirali redovi. Međutim, domaći igrači niti nakon toga nisu uspjeli podignuti ritam i u potpunosti zatvoriti rupe u obrani, što koristi Eldić te u 15 minuti postiže pogodak za 0:3. Samo minutu kasnije Krznarić postiže pogodak za 0:4, te rapski brod počinje tonuti.

Ipak do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata. U drugi dio domaćini ipak ulaze sigurniji i organiziraniji. Mreže su mirovale do 34. minute kada Eldić postiže hat-trick te rješava pitanje pobjednika. Domaćin se potom budi te u posljednih 5 minuta utakmice postiže dva pogotka preko Ivča, a na samom kraju utakmice kad se domaćin u potpunosti otvorio, Ostović zabija pogodak te postavlja konačni rezultat 2:6. Za domaćina utakmica iz koje treba izvući pouke i koju treba što prije zaboraviti.

 

MNK FUTSAL PULA – MNK RAB 5:2 (1:0)

Samo tri dana poslije, u subotu, MNK Rab gostovao je u Puli, gdje je snage odmjerio sa MNK Futsal Pula. Nakon lošeg otvaranja proljetnog dijela sezone, mnogi su sa strepnjom očekivali kako će igrači reagirati na tom teškom gostovanju. I reakcija je bila dobra, ali nedovoljno dobra da se iz Pule vrate s tri boda. Utakmica je u prvom poluvremenu bila tvrda. Domaćini su vodili igru, ali nisu mogli pronaći rješenje za, ovaj puta, čvrstu i organiziranu obranu gostiju i odličnog vratara Grgurića. Domaćin je ipak u 9. minuti uspio naći rupu u obrani i preko Ostovića povesti sa 1:0.

Do kraja poluvremena Rabljani su stvorili dvije stopostotne prilike. Najprije Mijić izlazi sam pred domaćeg vratara Muhića koji brani njegov udarac. Zatim Ivče, u posljednim trenucima prvog poluvremena, nakon primanja dugog pasa, izbija sam pred Muhića, te snažnim udarcem pogađa vratara koji brani njegov udarac. Gosti s minimalnim zaostakom odlaze na odmor. Drugi dio utakmice nastavljen je u istom ritmu, ali ovaj put domaćini nakon 4 minute nastavka uspjevaju zabiti pogodak te preko Lolića povećavaju na 0:2. Igračima MNK Raba se po već viđenom receptu, događa da nakon primljenog pogotka ne mogu zadržati koncentraciju pa već u sljedećoj minuti primaju pogodak kada Barišić zabija za 0:3.

Gosti se ipak nisu predavali i dočekali su svoju priliku. U 27. minuti nakon prigovora sucu isključen je domaći igrač Vošten. Rabljani su to iskoristili te odmah nakon drugog napada preko Vučetića smanjili na 3:1. Odmah minutu kasnije, nakon odigranog kornera Ivče smanjuje na 3:2. Nervoza je zavladala kod domaćina, a gosti su nizali akcije i dolazili u prilike. Međutim, niti nakon nekoliko izglednih prilika nisu uspjeli postići pogodak. MNK Rab se u posljednih 5 minuta otvara u potpunosti i pokušavajući tako riskantnijom igrom doći do pogodka, no domaćini su to iskoristili te dvama pogocima Vukira i Pausa postavljaju konačni rezultat 5:2. Rabljani su prikazali puno bolju i organiziraniju igru u odnosu na kolo prije, a da su u završnicama bili malo koncentiraniji mogli su otići iz Pule barem neporaženi. 

 

Kadeti MNK Raba u premijernoj natjecateljskoj sezoni

Tjedan je zaključen utakmicama 3.i 4. kola 2. HMNL Zapad za kadete. Prvenstvo kadeta odigrava se turnirskim sistemom tako da je ovu nedjelju na Rabu odigran turnir na kojem su uz domaćina MNK Rab, sudjelovale i ekipe MNK Otočac, MNK Futsal Pula i MNK Kvarner. Kadeti MNK Raba odigrali su prvu utakmicu s MNK Kvarnerom te izgubili rezultatom 2:6, dok su u drugoj od MNK Otočca izgubili rezultatom 2:4.

 

Kadeti MNK Raba

 

Za većinu kadeta MNK Raba ovo je premijerna sezona, te se praktički prvi puta natječu u prvenstvu futsala. Bez obzira na to, igrači su prikazali solidnu igru, veliko htjenje i motiviranost. Pred njima predstoji još puno rada i treninga i zasigurno da će rezultati doći. Ove generacije zasigurno će u budućnosti iznjedriti igrače za seniorsku selekciju, te im treba dati podršku i priliku da se kroz trening i igranje razviju u odlične futsal igrače.

 

Rab u 12. kolu ugošćuje favoriziranu ekipu MNK Jesenja

MNK Rab slijedeći vikend dočekuje ekipu MNK Jesenje te nas zasigurno očekuje zanimljiva utakmica budući da u goste dolazi ekipa koja se bori za prvo mjesto i kvalifikacije za 1. HMNL. Ostaje nam za vidjeti dali Rabljani imaju snage i umijeća pomrsiti borbu za prvaka u 2. HMNL Zapad.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime