logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 21 Veljača 2020 14:59

Gradonačelnik Grgurić gost predavač na 1. Hrvatskom ronilačkom kongresu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Danas je na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Nautike započeo 1. Hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem.

 

Tijekom dva dana kroz brojne panele stručnjaci iz raznih područja raspravljat će o zanimljivim i za ronjenje važnim temama, dotaknut će se i teme turističkog potencijala naše zemlje i produljenja sezone kroz ovu granu turizma, dok je poseban naglasak kongresa stavljen na ekologiju i zaštitu podmorja.

 

Budući da Grad Rab već četiri godine surađuje s Promocijom ronjenja, glavnim organizatorom kongresa, na projektu Pogled u plavo kojim se nastoje promovirati ronilačke aktivnosti besplatnim probnim ronjenjima u bazenu smještenom na Trgu Municipium Arba, pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja, gradonačelnik Nikola Grgurić pozvan je da kao gost predavač prvog dana kongresa održi prezentaciju na temu „Promocija turističke ponude grada Raba i primjer dobre prakse promoviranja ronjenja projektom Pogled u plavo“.

 

Grgurić je svojom prezentacijom posjetiteljima predstavio povijesna, geografska i kulturna obilježja i posebnosti grada i otoka, gastronomiju, najznačajnije manifestacije, ponudu aktivnog turizma s naglaskom na ronjenje kao jedne od aktivnosti koja je u velikom porastu i koja doprinosi produljenju sezone. Dotaknuo se i zaštite podmorja kao preduvjeta za razvoj ove grane turizma, budući da pored lokalnih akcija koje se provode po tom pitanju, projektom Pogled u plavo, u suradnji s članovima lokalnog Kluba podvodnih aktivnosti Amfora također se radi i na podizanju svijesti o očuvanju prekrasnog rapskog akvatorija i podmorja.

 

Cijela manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za šport, Grada Zagreba te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pročitano 1244 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1