Home Vijesti Jure Piškanac proglašen krivim za sve nedaće Rabljana i spaljen pred očima javnosti

Jure Piškanac proglašen krivim za sve nedaće Rabljana i spaljen pred očima javnosti

0
Jure Piškanac proglašen krivim za sve nedaće Rabljana i spaljen pred očima javnosti

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

A na Trg sv. Kristofora, koji je i ove godine bio mjestom okupljanja, stigli su uvijek raspoloženi i rasplesani draški Beli Maškari s dobro uvježbanim napaljenim “Gasilcima” okupljenima oko ŠRK Tunere, bila je tu i grupa izuzetno zaposlenih “Pitura” iz Društva športske rekreacije Kampor, kao i neizostavne maškare barbatske Udruge Komin sa svojim “Kosturima” i ovogodišnjom kraljicom karnevala plemenitom Kostildom Kosturić.

Rab danas oglas

 

Nakon okupljanja u Varošu, u maloj ali veseloj povorci predvođenoj Limenom glazbom DVD-a Rab, maškare su zajedno s predstavnicima Časnog suda i optuženim Piškancem, stigle do Trga Municipium Arba gdje se pod predsjedanjem sudkinje (meštrice) Sanje, uz sudjelovanje sudskog notara, tužitelja i braniteljice odigralo suđenje optuženiku Piškancu.

 

Iznesenim točkama optužnice, na koje je energično reagirala Piškančeva braniteljica, dotaknute su brojne domaće teme, no i sam je tužitelj na kraju priznao da velik dio optužbi nije uspio niti izreći.

 

O tome jesu li Rabljani izgubili potrebu proživljavanja javne katarze spaljivanjem pusta, ili je možda u malenoj otočkoj sredini sve manje one vrste autentičnog lokalnog humora koji razveseljava ljude, odmičući ih od svakodnevnih briga, teško je objektivno donijeti sud. Ipak, onaj sud koji je bio neminovan sudkinja Sanja izrekla je glasno i jasno: “Jure Piškanac je kriv, njega treba spaliti, a vama Rabljanima dajem slobodu. Ne, vi niste krivi za niš! – Jure Piškanac je kriv!”

 

Nedugo po izricanju presude uslijedilo je kraće iščekivanje možebitnog predsjedničkog pomilovanja, a onda su rapski vatrogasci uz taktove posmrtnog marša u izvedbi Limene glazbe DVD-a Rab, izvršili kontorlirano spaljivanje Piškanca. Maškare su se zatim, oslobođene tereta svih optužbi, nastavile zabavljati uz izvrstan glazbeni sastav “Pešekani” iz Rijeke i uvijek dobru gastronomsku ponudu za koju su bili zaduženi članovi udruga “Komin” i DŠR “Kampor”.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime