logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 06 Ožujak 2020 13:31

Dvije godine plovidbe "Četiri zvonika" i osam godina uzaludnog iščekivanja gradnje WC-a u Stinici

Napisao/la Rapska plovidba
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Dvije godine plovidbe "Četiri zvonika" i osam godina uzaludnog iščekivanja gradnje WC-a u Stinici Trajekt “Četiri zvonika” u trenutku kada prvi puta 5. ožujka 2018. obavlja iskrcaj – ukrcaj vozila i putnika u t/p Stinici. 

Nova trajektna luka Stinica otvorena je 3. srpnja 2012. godine, a najnoviji i najveći trajekt Rapske plovidbe d.d. "Četiri zvonika" otplovio je svoju prvu liniju na relaciji Mišnjak – Stinica 5. ožujka 2018. godine.

 

Točno dvije godine kasnije, posade trajekta "Četiri zvonika" mogu se pohvaliti s otplovljenih više od 6000 povratnih putovanja na zadovoljstvo svih putnika i turista koji na otok ili s otoka dolaze trajektima Rapske plovidbe.

  

Coronavirus i kemijski WC u Stinici

Ipak, na spomenuto zadovoljstvo putnika i turista vežu se, nažalost, i njihove primjedbe ili, bolje rečeno, frustracije činjenicom da u Stinici niti nakon 8 godina od otvaranja trajektnog pristaništa, još uvijek nije izgrađen čvrsti WC s pratećim sadržajima koji će svima koji dolaze na Rab ponuditi onu razinu kvalitete kakvu dugogodišnja turistička destinacija kao što je Rab zaslužuje, tim više što korisnici usluga kupnjom putnih karata plaćaju lučku pristojbu koja je između ostalog namijenjena i toj svrsi.

 

Pojavom Coronavirusa sve su učestalija pitanja gdje i kako oprati ruke poslije nužde u kemijskom WC-u.

 

Za sve ove i druge probleme, uključujući i sam izgled trajektnog pristaništa Stinica, kojeg zovemo vratima Raba i koji po prometu spada među najfrekventnije na hrvatskom Jadranu, u ime svih korisnika linije očekuju se djelatne aktivnosti Lučke uprave Senj, tim više što su za ovakve namjene, odnosno sadržaje, sredstva u nadležnim tijelima osigurana.

Polazeći od toga da značajni promet linije daje zasigurno poticajne mogućnosti razvoju tog dijela podvelebitskog kraja, Rapska plovidba je u prošlosti, sada i ubuduće uvijek spremna za suradnju i pomoć u realizaciji razvojnih planova, kazao je direktor rapskog brodara Dragan Andrić.

Pročitano 2276 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1