logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 13 Ožujak 2020 15:20

Rapski učenici u međunarodnom projektu „Marina-morska sirena“ s učenicima iz talijanskih i hrvatskih obalnih gradova

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rapski učenici u međunarodnom projektu „Marina-morska sirena“ s učenicima iz talijanskih i hrvatskih obalnih gradova Foto: Ivica Hodak

U četvrtak, 5. ožujka, u sklopu projekta „Marina-morska sirena“, u Osnovnu školu Ivana Rabljanina Rab pristigla je drvena škrinja iz Malog Lošinja ispunjena dječjim radovima.

 

Ovaj lijerpi međunarodni projekt pod nazivom “Marina-morska sirena” krenuo je još 2018. godine iz OŠ "Goffredo Mameli" smještene u talijanskom gradiću Marina di Ravenna i to na inicijativu poznatog pisca knjiga za djecu, umjetnika i tvorca dječjih edukativnih igračaka, gospodina Roberta Papettija.

 

Nakon što je do travnja prošle godine obišla cijelu talijansku obalu, oslikana drvena škrinja ove će godine posjetiti gradove i škole na hrvatskoj obali.

 

Ispunjena radovima učenika talijanskih osnovnih škola škrinja je u Hrvatskoj najprije zastala u Malom Lošinju, točnije u OŠ " Maria Martinolića", a onda su je lošinjski osnovnoškolci dodatno obogatili svojim radovima te su je u pratnji dviju lošinjskih učenica, ravnateljice i profesorice talijanskog jezika, uputili na plovidbu do rapskih učenika u OŠ Ivana Rabljanina Rab.

 

Sudjelovanjem u ovom projektu učenici razvijaju međunarodno prijateljstvo i zajedništvo razmjenjujući svoja iskustva o tome kako je živjeti na moru i s morem, a drvena škrinja ispunjena učeničkim radovima koji prezentiraju mjesto iz kojeg dolaze, nakon nekoliko tjedana provedenih rapskoj školi, svoj će put nastaviti prema jugu Hrvatske, sve do Dubrovnika.

Pročitano 719 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1