Home Vijesti Rapski učenici u međunarodnom projektu „Marina-morska sirena“ s učenicima iz talijanskih i hrvatskih obalnih gradova

Rapski učenici u međunarodnom projektu „Marina-morska sirena“ s učenicima iz talijanskih i hrvatskih obalnih gradova

0
Rapski učenici u međunarodnom projektu „Marina-morska sirena“ s učenicima iz talijanskih i hrvatskih obalnih gradova

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Ovaj lijerpi međunarodni projekt pod nazivom “Marina-morska sirena” krenuo je još 2018. godine iz OŠ “Goffredo Mameli” smještene u talijanskom gradiću Marina di Ravenna i to na inicijativu poznatog pisca knjiga za djecu, umjetnika i tvorca dječjih edukativnih igračaka, gospodina Roberta Papettija.

Rab danas oglas

 

Nakon što je do travnja prošle godine obišla cijelu talijansku obalu, oslikana drvena škrinja ove će godine posjetiti gradove i škole na hrvatskoj obali.

 

Ispunjena radovima učenika talijanskih osnovnih škola škrinja je u Hrvatskoj najprije zastala u Malom Lošinju, točnije u OŠ ” Maria Martinolića”, a onda su je lošinjski osnovnoškolci dodatno obogatili svojim radovima te su je u pratnji dviju lošinjskih učenica, ravnateljice i profesorice talijanskog jezika, uputili na plovidbu do rapskih učenika u OŠ Ivana Rabljanina Rab.

 

Sudjelovanjem u ovom projektu učenici razvijaju međunarodno prijateljstvo i zajedništvo razmjenjujući svoja iskustva o tome kako je živjeti na moru i s morem, a drvena škrinja ispunjena učeničkim radovima koji prezentiraju mjesto iz kojeg dolaze, nakon nekoliko tjedana provedenih rapskoj školi, svoj će put nastaviti prema jugu Hrvatske, sve do Dubrovnika.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime