logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 05 Prosinac 2015 06:54

Volonterka godine - jedna i jedina Kristina Ribarić

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

U povodu tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog dana volontera, u hotelu Bonavia u Rijeci, jučer je održana svečana dodjela nagrada "Volonteri godine", koju već devetu godinu zaredom Udruga za razvoj civilnog društva Smart dodjeljuje u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom. Dodjelom nagrada želi se izraziti priznanje istaknutim volonterima s područja grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, koji su uložili svoje vrijeme, trud, znanje i vještine za dobrobit i razvoj zajednice. Volontere je među prijavljenima na javni poziv izabrala neovisna komisija sastavljena od članova Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke te udruge Smart, a na prigodnoj svečanosti uručeni su im statuta i priznanje "Volonteri godine". 

Nagrada za volonterku s kraja svijeta

S velikom radošću ističemo da je dobitnica ovogodišnje Nagrade "Volonter godine" s područja Primorsko-goranske županije, naša, jedna i jedina, Kristina Ribarić, dobri duh mladih otoka Raba, osoba koja je idejna začetnica Kocke, Udruge, točnije dobro osmišljenog projekta koji je možda nešto najbolje što se posljednjih godina volonterskim duhom začelo na otoku Rabu. I kako to nažalost obično biva, u svojoj sredini debelo podcjenjena od onih struktura koje bi njezin rad trebale prepoznati, Kristina je među mladima Raba postala i ostala omiljena jer je svojim aktivnostima i pokretačkom energijom kojom je unosila kvalitativne promjene u život otoka, uspjela uvjeriti mlađe generacije Rabljana da je sve moguće i da sami možemo kreirati svijet oko sebe. Teško je reći da postoji osoba na Rabu koja više zaslužuje tu nagradu od Kristine. U neprestanom traganju za novim životnim iskustvima, skupa sa svojim Vitom, Kristina se ovoga rujna uputila prema Novom Zelandu, točnije prema najudaljenijoj odredišnoj točki na kugli zemaljskoj, pa su Nagradu na svečanosti u "Bonaviji" umjesto nje primili ponosni roditelji i vjerni prijatelji, volonteri Udruge Kocka.

Predsjednica udruge Smart Zvijezdana Schulz Vugrin, istaknula je kako je u migrantskoj krizi volonteri često spominjani u medijima. Tim volonterima treba čestitati i zahvaliti na doprinosu, ali nam je žao što u javnosti iskaču samo u uvjetima kriznih situacija. Upravo zato smatramo kako je nagrada za volontere godine prilika da kroz primjere istaknutih volontera u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji pokažemo da se volontirati može svaki dan i u svakoj prilici," kazala je Schulz Vugrin, tom prilikom svim iznimnim pojedinkama i pojedincima koji dobrovoljno, bez naknade, ostavljaju svoj otisak srca u životima drugih i naše zajednice, čestitavši 5. prosinca, Međunarodni dan volontera.

Nagrađene volonterke i volonteri s područja grada Rijeke su Sandra Mrkalj (Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“), Emina Jusufspahić (Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci), Tomislav Baran (Matica umirovljenika grada Rijeke).

S područja Primorsko-goranske županije nagrađeni su Tina Babić (Gradska knjižnica Rijeka), Dino Ilić (Centar tehničke kulture Rijeka) te kao što smo već napisali, naša Kristina Ribarić (Udruga za djecu i mlade „Kocka“, Rab).

U ime Grada Rijeka nagrade je uručio zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, dok je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić uručila nagrade volonterima s područja PGŽ-a.

Čestitavši nagrađenima, zamjenik gradonačelnika Filipović kazao je kako je dodjela nagrade volonterima godine prilika za ukazivanje na važnost volontiranja i pomaganja potrebitima. Zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić izrazila je uvjerenje da će dodjela nagrada osobama koje nesebično daju dio svog vremena za boljitak društva u cjelini biti poticaj za volontiranje svim drugim građanima.

Osim za volontere godine, dodijeljena je i nagrada za organizatora volontiranja, kojom se želi promovirati važnost kvalitetnih volonterskih programa te izraziti priznanje organizacijama koje, u cilju pružanja kvalitetnije usluge svojim korisnicima, uključuju volontere u svoj rad. Nagrađene organizacije su Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka te udruge Ri Rock i SOS telefon – grad Rijeka.

Uz nagrade, dodijeljena su i pohvale Udruge SMART – Volonterskog centra Rijeka. Pohvale su uručene Svetozaru Kovačeviću (Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav), Sanji Štajdohar (Gradska knjižnica Rijeka), Lovorki Pandur (Dom za odrasle osobe Turnić, Rijeka), Jeleni Martinčić (Udruga Ri Rock), Mireli Pašić (SOS telefon – grad Rijeka), Jasmini Bijelić (SOS telefon – grad Rijeka), Jadranki Brozičević i Tamari Stojković (Centar za participaciju žena u društvenom životu) te Boćarskom klubu osoba s invaliditetom "Pulac".

Pročitano 2741 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1