Home Vijesti Pomorci Raba u organizaciji Rapske plovidbe obilježili blagdan svojeg zaštitnika

Pomorci Raba u organizaciji Rapske plovidbe obilježili blagdan svojeg zaštitnika

0
Pomorci Raba u organizaciji Rapske plovidbe obilježili blagdan svojeg zaštitnika

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Najprije je jutros u 9,15 sati skupina Rabljana predvođena direktorom Rapske plovidbe d.d., Draganom Andrićem, isplovila brodicom „Maslina“ do sredine rapske luke, gdje su Petar Vrtodušić, vlasnik izletničkog broad „Sardina“ i pomorski kapetan Branko Pahljina u more položili vijenac u počast generacijama umrlih i stradalih rapskih pomoraca. Polaganju vijenca prethodila je izvedba skladbe „Put u vječnost“ koju je na trubi izveo Ivan Šegota – Mile. Nakon toga, s početkom u 10 sati, na prostoru ispred crkvice sv. Nikole, za okupljene pod svodovima starogradske lože i oko nje, svetu je misu predvodio rapski provikar Anton Depikolozvane.

Sve je završilo prijateljskim druženjem u kojem je mnoštvo okupljenih otočana, ljudi koji vole more i žive od mora, Rapska plovidba počastila ićem i pićem. U ponudi jela, kao i uvijek, dominirali su plodovi mora; frigane menule, lignje, saur, štokalj i drugo.

Rab danas oglas

Bilo bi nepravedno, uz Rapsku plovidbu, ne spomenuti ostale koji su rapskom brodaru pomogli u organizaciji ovog tradicionalnog druženja, kao što su: Sportska društva Dolin iz Barbata i Tunera iz Supetarske Drage, Restoran «Velum», Turističke zajednice Grada Raba i Općine Lopar, Lučke uprave Rab i Senj, Sekcija ribara – Udruženje obrtnika Rab, kao i Sekcija barkariola Rab, Uljara Matić, Udruga pomorskih kapetana otoka Raba, i drugi.

Bila je to prilika rapskom brodaru, da tradicionalno, kako to čini već pune 22 godine promovira i svoj novi plovidbeni red, naravno za 2016. godinu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime