logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Subota, 05 Prosinac 2015 19:45

Pomorci Raba u organizaciji Rapske plovidbe obilježili blagdan svojeg zaštitnika

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Pomorci Raba u organizaciji Rapske plovidbe obilježili blagdan svojeg zaštitnika Foto: Hrvoje Hodak

Od kada je sredstvima Rapske plovidbe d.d. 1994. obnovljena crkvica sv. Nikole kod starogradske lože, svake se godine u organizaciji rapskog brodara na tom prostoru, ili točnije pod svodovima Lože, na tradicionalan način obilježava blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca.

Najprije je jutros u 9,15 sati skupina Rabljana predvođena direktorom Rapske plovidbe d.d., Draganom Andrićem, isplovila brodicom „Maslina“ do sredine rapske luke, gdje su Petar Vrtodušić, vlasnik izletničkog broad „Sardina“ i pomorski kapetan Branko Pahljina u more položili vijenac u počast generacijama umrlih i stradalih rapskih pomoraca. Polaganju vijenca prethodila je izvedba skladbe „Put u vječnost“ koju je na trubi izveo Ivan Šegota – Mile. Nakon toga, s početkom u 10 sati, na prostoru ispred crkvice sv. Nikole, za okupljene pod svodovima starogradske lože i oko nje, svetu je misu predvodio rapski provikar Anton Depikolozvane.

Sve je završilo prijateljskim druženjem u kojem je mnoštvo okupljenih otočana, ljudi koji vole more i žive od mora, Rapska plovidba počastila ićem i pićem. U ponudi jela, kao i uvijek, dominirali su plodovi mora; frigane menule, lignje, saur, štokalj i drugo.

Bilo bi nepravedno, uz Rapsku plovidbu, ne spomenuti ostale koji su rapskom brodaru pomogli u organizaciji ovog tradicionalnog druženja, kao što su: Sportska društva Dolin iz Barbata i Tunera iz Supetarske Drage, Restoran «Velum», Turističke zajednice Grada Raba i Općine Lopar, Lučke uprave Rab i Senj, Sekcija ribara - Udruženje obrtnika Rab, kao i Sekcija barkariola Rab, Uljara Matić, Udruga pomorskih kapetana otoka Raba, i drugi.

Bila je to prilika rapskom brodaru, da tradicionalno, kako to čini već pune 22 godine promovira i svoj novi plovidbeni red, naravno za 2016. godinu.

Pročitano 2536 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1